Svátek růžových vín: Stylový 1. květen na Svatováclavské vinici!

Svátek růžových vín se koná 1. května na Svatováclavské vinici. Moravská a česká růžová vína budou hlavním lákadlem. Akci organizuje Vinařský fond, očekává tisíce návštěvníků. Růžová vína nabízejí bohatou paletu chuťových kombinací.


Jde o jednu z nejoblíbenějších jarních událostí příznivců vína. Svátek růžových vín se bude konat 1. května od 11 do 19 hodin na proslulé Svatováclavské vinici u freshblanky. Moravská a česká růžová vína budou mít hlavní roli v tomto svátkem nabitém dni.

Nejde jen o událost pro fanoušky rosé. Naymedia nabízí příležitost pro všechny, kteří chtějí oslavit svátek v elegantní společnosti neodolatelně svěžích a výrazných růžových vín z moravských a českých vinic. V nabídce budou především mladá růžová vína z ročníku 2023, už oslavovaného během svatomartinských oslav za skvělý ročník, ale také některé starší ročníky.

V sortimentu nebude chybět ani široká škála růžových sektů, perlivých vín a samozřejmě také oblíbené vinné střiky. Po celou dobu trvání akce bude k dispozici také občerstvení. Tuto oblíbenou akci organizuje Vinařský fond, který očekává tisíce návštěvníků, jak je již tradicí.

Mezi vinaři, jejichž produkty budou k ochutnání a k nákupu, jsou Arte Vini, BMVinařství, Cech Českých vinařů a řada dalších. Svá vína zde budou prezentovat také reprezentanti z Výzkumné stanice vinařská Karlštejn, České zemědělské univerzity a České zahradnické akademie Mělník.

Česká Republika je známa pro svou odrůdovou rozmanitost, což se odráží i v našich růžových vínách. Nabízejí bohatou paletu chuťových kombinací, od každé odrůdy až po způsob zpracování, zbytkový cukr a kyselost či aromatickou a chuťovou komplexnost. Naše země je pro pěstování vinné révy ideálně situována, což je patrné i na kvalitě vín. Moravská a česká růžová vína jsou často charakterizována jako příjemně ovocná a květinová s bohatou škálou tónů ve vůni i chuti, které jsou vyšperkované svěží kyselinou či jistou mírou zbytkového cukru.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy