Jaký nábytek na terasu? Rady a tipy pro výběr.

Při pořizování nábytku na terasu velká část lidí vnímá především vzhled, ale je třeba brát na zřetel i další důležité náležitosti- především zamýšlený způsob použití a potřebnou údržbu.


Umělý ratan je dnes v módě, ale je vhodný i pro Vás?

V posledních letech zažil obrovský boom především nábytek z umělého ratanu, který perfektně zapadá do venkovních prostor, protože se vzhledově velmi přibližuje nábytku z přírodních materiálů. Navíc je velmi pohodlný a přímo vybízí k posezení. Většinou jde ale o zahradní sedací soupravy s nízkým koktejlovým stolkem, které jsou vhodné pro relax, popíjení kávy apod., ale nejsou příliš využitelné jako venkovní jídelní sety. Pokud chcete venku snídat, obědvat, případně si užít radost z u grilovaného steaku, pak lze doporučit spíše jiný materiál a to i proto, že se ratanová vlákna poněkud problematičtěji čistí zvláště vpřípadech, kdy se mezi ně dostane mastnota z jídla a podobné záležitosti.

U dřeva je třeba počítat s pravidelnou údržbou

Dřevo jako přírodní materiál do venkovních částí domu perfektně zapadá, ale je třeba počítat i s jeho negativy- jedná se o materiál, o který je třeba pravidelně pečovat, pokud ho chcete udržet v kondici. U nábytku z klasického dřeva jde pak o obroušení a přetření lakem, nebo lazurou jednou za cca 2-3 roky. U terasového nábytku z tvrdého dřeva jako je teak, nebo eukalyptus se doporučuje očištění a přetření teakovým olejem, nebo ošetření speciálním přípravkem na teakový nábytek jednou ročně (ideálně vždy na začátku sezóny).

Kovový nábytek se hodí především na moderní terasy

U kovového zahradního nábytku se dostávají do popředí zejména materiály, jako je hliník, který je lehký, pevný a především nerezaví. Kovový venkovní nábytek je vhodný zejména na moderní terasy a jeho výhodou je bezúdržbovost a snadné čistění. Hezké kousky se dají najít např. na moebelixu, nebo na a-market.cz Jedná se většinou o židle a křesla s pohodlnými sedáky z umělé textilie, které lze jedině doporučit především pro teplé letní dny, kdy oceníte prodyšnost materiálu. V chladnějších dnech pak můžete využít měkký vyšší polstr, který Vás zahřeje.

Autor: Marcel Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 02.03.2022 10:06




1 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy