O příležitostech pro české firmy jednala v Arménii náměstkyně Martina Tauberová

Zdravotnické technologie, start-upy i IT. V Jerevanu se konalo 5. zasedání mezivládní komise pro hospodářskou a průmyslovou spolupráci mezi ČR a Arménií.


Českou delegaci na jednání vedla náměstkyně ministra průmyslu a obchodu pro zahraniční obchod Martina Tauberová, arménskou náměstek ministra ekonomiky Varos Simonyan. Součástí cesty byly business mise v sektorech zdravotnických technologií, pokročilých technologií, Start-Up a IT. V rámci programu delegace navštívila centrum kreativních technologií TUMO. Vedoucí delegace měla možnost jednat s ministrem ekonomiky Vahanem Kerobyanem a náměstky ministerstev zdravotnictví a pokročilých technologií.

Cílem zasedání bylo především zintenzivnit ekonomickou spolupráci a nastartovat růst vzájemného obchodu, jehož stav podle obou stran v současnosti nekoresponduje s výrazně vyšším potenciálem spolupráce. 

Spolupráce s Arménií bude v příštím roce pokračovat mimo jiné ve formátu Východního partnerství, které bude jednou z hlavních priorit českého předsednictví v Radě EU v druhém pololetí 2022. Náměstkyně Tauberová proto pozvala své protějšky na konferenci Eastern Partnership Business Forum, která proběhne v Praze 17. a 18. října 2022.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy