První školní den se v Praze 13 vydařil

První září je každoročně svátečním dnem pro děti i rodiče.


Letos do základních škol Prahy 13 nastoupilo 771 prvňáčků a 666 dětí bylo přijato do mateřských škol. Radnice pro ně již tradičně připravuje v Centrálním parku pestrý program. Ve Fakultní základní škole Prof. Otokara Chlupa přivítal prvňáčky starosta Prahy 13 David Vodrážka:

„První školní den představuje nezapomenutelný zážitek především pro děti a samozřejmě také pro jejich rodiče a prarodiče. Všem přeji, ať se dětem ve škole daří. Platí to samozřejmě také pro ostatní všechny žáky, studenty i zaměstnance škol, po dlouhých týdnech distanční výuky v loňském školním roce se jistě do školy těšili,“ řekl David Vodrážka a dodal: “V minulých letech jsme prozíravě nesnižovali kapacitu mateřinek, všechny děti s trvalým bydlištěm v naší městské části byly úspěšně přijaty a letos se podařilo umístit i více dětí mladších tří let.“

Do mateřských školek zamířilo celkem 666 dětí a dveřmi základních škol poprvé prošlo 771 prvňáčků. 

„První školní den tradičně slavíme spolu s dětmi v Centrálním parku, a tak ani letos nemohla chybět dopolední prázdninová džungle s bohatým programem, určená pro všechny prvňáčky naší městské části. Odpoledne se u Nepomuckého rybníka i starší děti podívaly do oblíbeného Pohádkového lesa plného dobrodružství. Na cestě za pokladem označené šipkami mohou děti při plnění úkolů potkat třeba princeznu, draka, vodníka či jiné pohádkové bytosti,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková, která přivítala prvňáčky ve Fakultní základní škole Mezi Školami.

Autor: Lucie Steinerová


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 06.09.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy