Rezervace Dja v Zoo Praha byla konečně slavnostně otevřena

Po více než deseti letech se v Troji dočkali! Nový pavilon goril v Zoo Praha, nazvaný Rezervace Dja, byl slavnostně otevřen. Na svátek 28. září 2022 přivítal první návštěvníky.


Cesta kamerunským pralesem

Na cestu kamerunským pralesem, do Rezervace Dja v Zoo Praha se poprvé vydal primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib v doprovodu zástupců zoologické zahrady v čele s ředitelem Miroslavem Bobkem. Slavnostního otevření pavilonu goril a přestřižení pásky se spolu s nimi účasnil herecký pár Petr Štěpánek a Zlata Adamovská, zpěvačka Lucie Bílá, fotbalista Karel Poborský, ministr zahraničí Jan Lipavský nebo náměstkyně primátora Jana Plamínková. Ti všichni mohli v novém pavilonu vidět nejenom gorily, ale také další zástupce středoafrické fauny, například kočkodany Brazzovy, kteří se do Troji vracejí po více než půl století.

Rezervace Dja je patnáctým pavilonem Zoo Praha a také tím největším v její historii. Nejenže přibližuje tropický deštný prales, ale celý Kamerun a další typy jeho krajiny. Vedle zemědělské krajiny na okraji tamní vesnice se do Prahy pro návštěvníky přestěhovala i Africká škola s autentickými artefakty v čele s reálnými školnými lavicemi z Kamerunu.

Nejenom za gorilami do Zoo Praha

S novým pavilonem goril byl současně otevřen i zcela nový vstup do Zoo Praha, který se nachází v těsné blízkosti autobusové zastávky Sklenářka. Nezbývá, než do Zoo Praha za gorilami vyrazit. Čekají tam však i další zvířata, která si zajisté zaslouží pozornost, například slon indický, australský ďábel medvědovitý, velemlok čínský nebo australský ďábel medvědovitý. Celkem v Troji žije více než pět tisíc zvířat v bezmála sedmi set druzích.

Úvodní foto: Slavnostní otevření Rezervace Dja, zdroj: Zoo Praha

Autor: Radka Ká Článek může obsahovat komerční sdělení.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 29.09.2022 10:38




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy