Základní škola Klausova slavnostně otevřela novou přírodopisnou učebnu

Základní škola Klausova v Praze 13 představila novou přírodopisnou učebnu, která disponuje jak vnitřní, tak venkovní částí.


Speciální prostory pro studium se podařilo vybudovat díky podpoře z Operačního programu Praha – Pól růstu ČR v hodnotě 2,5 milionů korun.

„Neustálé investice do školních budov a kvality vybavení jsou nekončící misí naší radnice. Nová přírodovědná učebna skvěle kombinuje klasické poznávání přírody s moderními technologiemi a věřím, že se žáci z této školy budou na hodiny přírodovědy těšit,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Venkovní učebna se nachází v atriu mezi budovou prvního a druhého stupně. V rámci projektu zde byly upraveny betonové bloky a zeleň tak, že vznikla zajímavá bioklimatická pergola. Součástí venkovní učebny se stala také sada senzorů Pasco, které jsou systematicky rozmístěny v celém prostoru a jejichž prostřednictvím mohou žáci a pedagogové získávat informace pro různá pozorování a zkoumání přírody.

Vnitřní učebna přírodopisu prošla celkovou rekonstrukcí včetně elektroinstalace, osvětlení a podlahové krytiny. Byla vybavena novým nábytkem na míru, kdy každá lavice má panel s datovým připojením i elektrické zásuvky. Mezi lavicemi se nachází středový pult s dřezem a úložným prostorem pro mikroskopy. Na čelní stěně je umístěna interaktivní tabule s výškově nastavitelným pojezdem. Nová Wifi síť a LAN konektivita učebny a softwarové řešení umožňují rychlý a bezpečný přenos údajů z vnějších měření a pozorování přímo do vnitřní učebny.

„Poznávání toho, jak funguje příroda, je základní podmínkou, jak rozumně a současně účinně o ni pečovat. Nová učebna určitě zpestří výuku a zájem žákyň a žáků jsme mohli vidět už dnes. Právě propojení výuky a sběru údajů „v terénu“ pomocí soudobých informačních technologií není ani dnes úplně běžné,“ potvrdila místostarostka MČ Prahy 13 Marcela Plesníková.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy