Praha 2: Vybavujeme školy novou výpočetní technikou

Městská část Praha 2 vybavuje v těchto dnech své základní školy novou, moderní výpočetní technikou, jejíž výběr probíhal na základě konkrétních požadavků škol samotných.


Tam, kde je to potřeba, přispěla i na vylepšení IT infrastruktury. V rámci nově vznikajícího programu „Dvojka digitální“ vyčlenila radnice pro tyto účely ze svého rozpočtu 7 milionů korun. Praha 2 chce dlouhodobě pomáhat školám v oblasti IT s důrazem na využití moderních technologií ve vzdělávacím procesu.

„Tento školní rok, poznamenaný pandemií, byl náročný nejen pro děti, ale i pro učitele. Online výuka s sebou přinesla nové výzvy a nové nároky. A naši pedagogové v této nelehké zkoušce obstáli na výbornou. Za to jim patří obrovské poděkování. O to více jsem ráda, že kromě poděkování můžeme naše školy podpořit a přispět i k modernizaci výuky nákupem nových počítačů, notebooků, případně úpravami počítačové sítě, zkrátka podle toho, co která škola opravdu potřebuje,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová při předání 30 kusů nových notebooků určených pro mobilní výuku IT v Základní škole Kladská.
„S řediteli i pedagogy jsme v minulém roce opakovaně jednali a zjišťovali aktuální potřeby v jednotlivých školách. Ukázalo se, že nejčastějším požadavkem je upgrade stávajícího IT vybavení, tedy pořízení nových stolních počítačových sestav, pořízení mobilních učeben, interaktivních výukových panelů a v neposlední řadě i úpravy a posílení síťové infrastruktury. Požadavky jednotlivých škol jsme plně zohlednili ve výběrových řízeních a dnes předáváme první z dodávek. Mám z toho velikou radost,“ dodal Jan Kolář, místostarosta Prahy 2 pro oblast informatiky.

Devět z deseti základních škol zřizovaných Městskou částí Praha 2 obdrží nové vybavení ještě před začátkem nového školního roku. Na nový školní rok tak budou pedagogové v Praze 2 připraveni. Například základní škola Sázavská bude nově vybavena bezdrátovou technologií a školní budova ve Štěpánské se dokonce dočká kompletní rekonstrukce počítačové učebny.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy