Ministr kultury bude v Bruselu předsedat Radě pro vzdělání, mládež, kulturu a sport

V úterý 29. listopadu 2022 bude ministr kultury Martin Baxa v rámci předsednictví ČR v Radě EU v Bruselu předsedat Radě pro vzdělání, mládež, kulturu a sport.


Hlavními tématy jednání bude schválení Pracovního plánu EU pro kulturu na léta 2023–2026 a představení zprávy o pokroku k novému souboru pravidel na ochranu plurality a nezávislosti médií v Evropské unii – Evropskému aktu o svobodě sdělovacích prostředků (European Media Freedom Act, EMFA).

Součástí jednání rady bude také veřejně přenášená politická debata na téma pomoci Ukrajině. Jedná se zejména o dodání materiální pomoci, o kterou Ukrajina předem písemně požádala členské státy. A to jak při zabezpečení ukrajinského kulturního dědictví, tak v souvislosti s opakovanými ruskými útoky na kritickou ukrajinskou infrastrukturu. Debaty se zúčastní také ukrajinský ministr kultury Oleksandr Tkačenko.

V návaznosti na jednání Rady se v odpoledních hodinách uskuteční bilaterální jednání ministra kultury ČR Martina Baxy s ministrem kultury a národního dědictví Polska Piotrem Glińskim. Připraven je podpis Programu spolupráce uzavíraného mezi Ministerstvem kultury České republiky a ministrem kultury a národního dědictví Polské republiky na léta 2022–2026.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 28.11.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy