Moravské zemské muzeum spustilo výzvu pro děti a mládež: Staň se muzejním reportérem/reportérkou

Záměrem soutěže je rozvíjet schopnost dětí a mládeže vnímat svět kolem sebe a zapojit je do dění v Moravském zemském muzeu.


„Vyzvali jsme děti, aby se aktivně zapojily do vyhledávání, představení a zdokumentování předmětů či jevů, které by se mohly stát součástí muzejních sbírek nebo být v muzeu prezentovány. Třeba za 100 let!“ vysvětluje pracovnice Dětského muzea MZM Marcela Červinková. „Předpokládáme, že soutěž bude probíhat i v dalších letech, tématem letošního prvního ročníku je Příroda v roce 2021“, doplňuje spoluautorka záměru Mgr. Zdeňka Pitrunová.

A jak to celé probíhá? Děti natočí přibližně tříminutovou videoreportáž, prostřednictvím formuláře na webu MZM své video nahrají, a to od 20. února do 30. dubna letošního roku. Pak proběhne ve dvou věkových kategoriích hodnocení, vítězové budou náležitě odměněni, a pokud to epidemiologická situace dovolí, vyhlášení vítězů bude slavnostní. Odměnu za účast v soutěži ale obdrží všichni účastníci a také všechna videa, která splní podmínky soutěže, budou na webu muzea zpřístupněna. Každý účastník získá osvědčení „Muzejní reportér“.

„I těm, kdo se do soutěže přímo nezapojí, přináší výzva zábavu a poučení. Naši kurátoři z oddělení zoologie, botaniky, mineralogie, paleontologie a archeologie spolu s dětmi představují formou krátkých videí práci v muzeu“, dodává mluvčí MZM Barbora Javorová.

Všechny informace, videa, formuláře a návody najdete na www.mzm.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy