Noc zpěvaček 2024: Světové evergreeny v originálním podání

V rámci Noci zpěvaček 20.4. 2024 od 19:00 se posluchači mohou těšit na různorodé žánry a nové aranžmá v Jazz Docku. Festival je holdem Jany Koubkové a jejímu projektu Vokalíza.


V rámci Noci zpěvaček 2024, která je unikátním pilotním projektem založením po srdci známé české zpěvačky Jany Koubkové, se posluchači mohou těšit na objevování různorodosti interpretace autorských písní i oblíbených světových evergreenů. Na Noci zpěvaček, která se těší stále větší oblibě, se mísí žánry jako jazz, blues, latin i chanson v nových inovativních sestavách a aranžmá, které byly vytvořeny výhradně pro tento festival.

Po triumfálním 1. ročníku, který započal v Praze a následně pokračoval do měst Ostrava a Plzeň, se festival VOCAL - Noc zpěvaček vrací zpět do oblíbeného Jazz Docku s novou plejádou špičkových zpěvaček. Pro rok 2024 se můžou fanoušci těšit na výkony zpěvaček jako Yvonne Sanchez, Marta Marinová, Veronika Vítová, Zdenka Trvalcová, Gabriela Vermelho, Pavla Baráková a Petra Ernyei, která bude celý večer moderovat.

Festival je holdem kultuře, vzdělání a hudebnímu dědictví Jany Koubkové - slavné české zpěvačky a zakladatelky pravidelných setkání jazzových, bluesových a rockových hudebníků zvaných Vokalíza. Tato kulturní událost probíhala v Praze v období 1981 až 2000 a hrála klíčovou roli v tvorbě a údržbě hudební scény. Noc zpěvaček je vzpomínkou na tento veleúspěšný projekt a dále pokračuje v odkazu Jany Koubkové.

Hudební doprovod celého večera bude zajištěn kapelou, ve které vystoupí renomovaní hudebníci Ondřej Kabrna na klavír, Adam Tvrdý na kytaru, Rasťo Uhrík na basu a Daniel Šoltis za bicími. Zároveň bude celý program moderovat Petra Ernyei.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy