Okouzlující tajemství dvorských šatů a luxusu odhaleno!

Výstava "Alamode - Šaty dělají člověka" nabízí unikátní pohled na společenské oděvy a postavení v historii. Prozkoumejte scény rokoka a učte se o estetických pravidlech tehdejší doby během speciálních večerních prohlídek.


Jaký je vztah mezi oděvy a postavením v společnosti? Jak móda odráží kulturní úroveň a společenské normy doby? Pokud jste někdy přemýšleli o těchto otázkách, nebo pokud jste jen fanoušky módy a historie, pak je pro vás určená unikátní výstavu 'Alamode – Šaty dělají člověka'.

Středem pozornosti výstavy je kolekce reprezentativních společenských oděvů jako podmanivých symbolů kulturní úrovně a postavení svých nositelů. Avšak, ještě více než oděvy samotné, vás pohltí jedinečné aranžmá, do kterého jsou tyto umělecké kousky nainstalovány. V působivých scénách představují dvorské šaty a luxusní doplňky zejména společenskou atmosféru rokoka.

Návštěvníci se díky této expozici setkají s ideály krásy tehdejší doby, dozví se více o základních etických normách a estetických pravidlech, které ovlivňovaly podobu šatů i chování jejich nositelů. Kromě toho se dozví také o vysokých společenských standardech, které určovaly společenské události, pro které byly tyto šaty určeny. Povede vás tedy do zákulisí rafinovanosti a náročnosti oblékání v této čarovné době.

Ale to není vše. Pro ty, kteří se chtějí ponořit ještě hlouběji do atmosféry doby, nabízí výstava i speciální večerní prohlídky. Během těchto prohlídek budete mít jedinečnou možnost seznámit se s nočním společenským životem vznešených dam a kavalírů v době rokoka - a to vše za svitu svíček.

Speciální večerní prohlídky probíhají od června do listopadu, od úterý do neděle, v čase od 19:00 do 21:00. Upozorňujeme, že je nutné si prohlídku předem rezervovat.

Nezůstávejte stranou těchto působivých událostí, které představují srdce naší kulturní historie. Přijďte a objevte s námi svět krásy, elegance a luxusu symbolizovaný v unikátní výstavě 'Alamode – Šaty dělají člověka'.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy