Opilec utekl z hořícího auta

Tragická nehoda v obci Bojov. Muž boural a uprchl od hořícího auta, za pět hodin opilý přiznal vinu policii. Muž měl 1,3 promile alkoholu v krvi. Policie provádí šetření případu a zjišťuje, zda byl řidič pod vlivem drog.


Včera kolem 9. hodiny ráno došlo v obci Bojov k zoufalé nehodě. Řidič Volkswagenu Golf zmizel ze scény tragédie, kde jeho vůz plamenem zachvátilo, a za pět hodin utekl. Útěk ukončil voláním policii s tím, že je ochoten dodatečně hlásit dopravní nehodu. Muž měl 1,3 promile alkoholu v krvi, přičemž tvrdil, že alkohol po nehodě spíl. Zároveň měl lehká zranění, se kterými ho sanitka odvezla do příbramské nemocnice.

Podle svědků řidiče Volkswagenu Golf jel nekontrolovatelně rychle. Zběsilá jízda upoutala pozornost místních obyvatel u nádraží v obci Bojov kousek před tragickou nehodou. Svědci zaznamenali jeho nebezpečné jednání na sociálních sítích.

Konečná fáze jeho cesty byla osudná, neboť řidič narazil na dřevěný sloupek u cesty. Následně skončil v příkopu vedle silnice, ve voze začal hořet. Bez ohledu na to, zda byl někdo uvězněn v autě, zasahující záchranáři okamžitě nastartovali záchrannou akci. 'Po prvním nahlášení nebylo zřejmé, zda se v autě nachází někdo z posádky. Po lokalizaci se potvrdilo, že v autě nikdo nebyl,' řekl velitel zasahujících hasičů Jan Veselý.

Policie přijala oznámení o nehodě z linky 112. Protože byl vůz prázdný, uspořádali pětihodinovou pátrací akci po řidiči, přičemž byl povolaný i psovod se psem a několik policejních hlídek. Hovořila o tom středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Jedenapadesátiletý muž se nakonec policii ozval sám, oznámil, že byl účastníkem nehody a chtěl ji nahlásit. 'Policisté se na místo dostavili a podrobili muže dechové zkoušce, při které nadýchal více než 1,3 promile. Následně uvedl, že alkohol pil až po nehodě,' doplnila mluvčí policie.

Muž s lehkými zraněními byl odvezen sanitkou do příbramské nemocnice. V současné době probíhá šetření celého případu, přičemž úřady zmíněného muže mohou obvinit z ohrožení pod vlivem alkoholu, za což může být uložen přísný trest.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy