Praha 2 pokračuje v pomoci podnikatelům

Radní Prahy 2 na svém pondělním jednání znovu projednali návrh na poskytnutí slevy z nájmu podnikatelům a živnostníkům provozujícím svou činnost v nebytových prostorách městské části.


Podpora ve formě poskytnutí padesátiprocentní slevy znájmu za první dva měsíce letošního roku se nakonec týká konkrétně více než stovky nájemců, na které dopadla krizová opatření vlády v souvislosti s nařízeným nouzovým stavem. O podporu mohou požádat prostřednictvím vzorového formuláře dostupného na webu městské části.

„Pandemie koronaviru zasadila našim dvojkovým podnikatelům a živnostníkům těžkou ránu. Jsem si jista, že naši podporu a pomoc uvítají. Jsou důležitou součástí naší ekonomiky a také každodenního života. Vnaprosté většině jsou to pracovití lidé, kteří vytváří hodnoty a poskytují služby dvojkovým obyvatelům,“uvedla místostarostka pro oblast podnikání Alexandra Udženija.
„Poskytnutí slevy znájmu jsme odsouhlasili již na únorovém jednání rady. Dnes jsme jen konkretizovali, že se podpora dotkne více než stovky nájemců provozujících svou činnost vnebytových prostorách městské části. Vodůvodněných případech jsme připraveni umožnit i uzavření splátkových kalendářů a nebudeme uplatňovat sankční poplatky kdlužnému nájemnému za období od 12. 3. 2020 do 30. 4. 2021. Rozhodli jsme také, že u letošních smluv o nájmu nebytových prostor pak nebudeme uplatňovat míru inflace za rok 2020,“ upřesnil místostarosta pro oblast správy majetku Michael Grundler.

Zájemci o poskytnutí slevy znájmu nebytových prostor MČ budou moci své žádosti podávat prostřednictvím formuláře zveřejněného na webových stránkách Úřadu městské části Praha 2: https://urad.praha2.cz/Odbor-majetku-a-investic-1. Vpřípadě schválení jim bude sleva poskytnuta formou dodatku ke stávající nájemní smlouvě.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.03.2021 09:53




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy