Praha 2 se zapojila do projektu společnosti WOMEN FOR WOMEN, který pomáhá samoživitelkám se získáním nájemního bydlením

Radnice Prahy 2, která se dlouhodobě zaměřuje na podporu a pomoc osamělým rodičům, se nyní aktivně zapojuje i do projektu obecně prospěšné společnosti WOMEN FOR WOMEN „Bydlení pro děti – Kauce“ a vyčlenila pro tento účel ze svého bytového fondu čtyři bytové jednotky.


O konkrétní formě podpory rozhodli radní Prahy 2 na svém pondělním jednání.

„Víme, jak je pro samoživitelky a samoživitele těžké i za normálních okolností vyjít s rodinným rozpočtem, natož teď, když se všechno zdražuje. Proto na ně nezapomínáme. Těm, kteří se ocitli v důsledku mimořádných životních situací ve finanční tísni, a často nemají peníze na úhradu energií, školních obědů, zájmových kroužků nebo nákup školních potřeb, pomáháme prostřednictvím našeho nadačního fondu Dvojka srdcem. Letos jsme vůbec poprvé prostřednictvím nadace přispěli rodičům i na letní dětské tábory. Podpora projektu WOMEN FOR WOMEN je tak logickým pokračováním naší pomoci těm nejpotřebnějším,“ říká k podpoře radnice Prahy 2 její starostka Alexandra Udženija, která má v gesci sociální oblast.

Projekt WOMEN FOR WOMEN Bydlení pro děti – Kauce pomáhá rodinám samoživitelů, kterým finanční situace neumožňuje složit kauci na nájemné, což jim brání v získání důstojného bydlení pro sebe a své děti. WOMEN FOR WOMEN, o.p.s. prostřednictvím projektu poskytne vybraným rodinám finanční příspěvek na kauci až do výše 25 tisíc korun.

„Domov je naprostým základem pro šťastný a spokojený život. Bohužel ne každý má v životě to štěstí, aby si mohl důstojné bydlení dovolit. Takovým lidem vycházíme jako městská část vstříc, a v rámci sociální bytové politiky pronajímáme byty za snížené nájemné těm nejpotřebnějším – seniorům, mladým rodinám s dětmi, zdravotně postiženým nebo právě samoživitelům. Poskytujeme krizové byty pro oběti domácího násilí či tzv. startovací byty, spolupracujeme s celou řadou neziskových a pomáhajících organizací,“ dodává radní Prahy 2 pro bytovou problematiku Renáta Kašická, která zapojení radnice do projektu WOMEN FOR WOMEN, o.p.s. iniciovala.

Více informací o projektu zde: https://women-for-women.cz/bydleni-pro-deti-kauce/

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy