Praha 7 pomáhá rodinám zvládnout distanční výuku a další úskalí v čase pandemie

Od června loňského roku na Sedmičce funguje také poradna pro rodiny, které se (nejen) v souvislostí s pandemií dostávají do tíživé situace.


Občané Prahy 7, kteří si v nejrůznějších situacích během pandemie COVID-19 neví rady, se mohou obracet na infolinku městské části nebo na některou z tematických poraden.

V současné době se městská část zaměřuje na podporu rodin a škol v oblasti doučování a dalších potřeb během distanční výuky.

„Děti, rodiče i učitelé se během pandemie potýkají s mnoha nejrůznějšími problémy. Snažíme se jim být maximálně nápomocní. Od jara zajišťujeme výpočetní techniku pro děti z rodin v nepříznivé finanční situaci a zřídili jsme také poradnu, na kterou se mohou obracet rodiče, když si neví s čímkoli rady. Aktuálně řešíme téma doučování. Máme tu velkou spoustu učitelů, organizací, rodičů a dobrovolníků, kteří doučování zajišťují nebo jsou připraveni pomoc nabídnout. Zřídili jsme proto pilotní pozici lokálního koordinátora, který tyto nabídky vyhledává, mapuje a propojuje s jednotlivými školami, aby se konkrétní podpora dostala všem dětem i rodičům, kteří v době náročné distanční výuky uvítají pomocnou ruku,“ uvedla radní Prahy 7 pro oblast školství a vzdělávání Hana Šišková.    

Na poradnu pro rodiny se mohou zájemci obracet telefonicky od pondělí do čtvrtku, v čase 9:00 – 17:00 hod, tel.: 220 144 097 nebo 605 070 056 či prostřednictvím e-mailu: poradenstvi@praha7.cz

Odborníci rodičům pomohou s konkrétními problémy a provedou je systémem podpory a služeb, které lze v krizových situacích využít. Poradenství je poskytováno bezplatně a anonymně.

„Poradna pro rodiny vedle záležitostí škol a výuky řeší celou řadu problémů, které doba pandemie přináší. Obracejí se na nás například lidé, kteří přišli o pravidelné příjmy a neorientují se v systému sociálních služeb, protože je nikdy dřív nepotřebovali. Nabízíme také psychologické poradenství, jelikož lidé dlouhodobě čelí velkému tlaku a napětí. A rodiče se na nás s důvěrou mohou obrátit také se záležitostmi, které s pandemií přímo nesouvisí, jako jsou problémy s návykovými látkami, domácí násilí, šikana, úmrtí v rodině a jiné zátěžové situace,“ doplnil radní Prahy 7 Jakob Hurrle, který má na starosti sociální a zdravotní politiku.   

V Praze 7 fungují také další poradny, jako je poradna pro seniory, poradna pro pečující či právní poradna. Podporu v krizových situacích zajišťují také sousedské spolky. Více informací se dozvíte ZDE.

Poradna pro rodiny – leták

Poznámka redakce: 

Užitečné odkazy na PDF ke stažení

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy