Vedení NSA schválilo odměny medailovým olympionikům

Vedení Národní sportovní agentury dne 2.8.2021 schválilo odměny sportovcům, kteří na letošních olympijských hrách v Tokiu získají medaili


Odměny zůstávají na stejné výši jako při posledních olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Vedení Národní sportovní agentury schválilo pro olympijské vítěze 2,4 milionu Kč, 1,8 milionu připadne olympionikům za zisk stříbrné medaile a 1,2 obdrží bronzoví medailisté.

„Jsem přesvědčen, že si sportovci zaslouží odměny do poslední koruny. Propagace naší země po celém světě, o kterou se zasloužili olympijští medailisté, má pro Českou republiku nevyčíslitelnou hodnotu,“ komentuje odměny medailistům předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser.

Schváleny byly rovněž odměny pro vícečlenné týmy a pro medailisty z paralympiády, kteří budou mít totožné odměny, jako účastníci olympiády.

„Paralympionici reprezentují naši zemi stejně dobře jako olympionici, proto si dle našeho názoru jednoznačně zaslouží odměny ve stejné výši,“ vysvětluje místopředsedkyně Národní sportovní agentury Markéta Kabourková a dodává: „je to jednoznačný vzkaz sportovnímu prostředí, že přistupujeme ke všem sportovcům stejně.“

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.08.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy