Vybíráte hodiny do dětského pokoje? Nedělejte chyby, kterých se dopouští mnozí rodiče

Dětské pokojíčky jsou plné barev a jsou přizpůsobeny potřebám vašeho dítěte. Možná jsou teď jejich police plné plyšových zvířat, v budoucnu je třeba nahradí učebnice nebo dokonce kosmetika.


Jednotlivé prvky v pokojíčcích se postupně mění s tím, jak vaše dítě roste. Dětské hodiny mohou být skvělou součástí každého dětského pokojíčku. Ideální čas pro jejich výběr je mezi pátým a šestým rokem dítěte. To je totiž období, kdy by se děti měly učit poznávat hodiny.

Klasické – ne digitální!

Čtení digitálních hodin může být mnohem pohodlnější, než klasický ciferník. Vaše děti se na něm ale naučí pouze digitální číslice. Budou-li odkázání na klasický ciferník (který je stále ještě na radnicích ve městech), nemusí rozeznat, kolik hodin to vlastně je. Volit bychom tedy měly klasické kulaté dětské hodiny. Tyto hodiny by měly mít napsaná všechny číslice – velmi pěkná barevná provedení nabízí JVD hodiny. Zatímco dospělí mají rádi vynechané číslice, aby vzhled nástěnných hodin byl co nejjednodušší, u dětských hodin je to nežádoucí.

Pozor na přehlednost!

Je dobré, když jsou hodiny hravé a obsahují třeba i nějakou oblíbenou dětskou postavičku. Dejte si ale pozor na to, aby díky ní nezanikly jednotlivé číslice. Pokud je obrázek příliš divoký, nebo číslice příliš „rozverné“, může to snížit celkovou přehlednost hodin. A díky tomu mohou mít děti problém s rozpoznáním toho, kolik je vlastně hodin. Číslice a také ručičky hodin by měly být tím nejvýraznějším, co na hodinách najdeme.

Tichý chod

Dětský pokojíček je místem, kde vaše ratolesti spí. Pokud jim chcete pořídit nástěnné hodiny, měli byste tak učinit nejenom s ohledem na jejich vzhled, ale také na hluk, který vyvíjí. Určitě už jste sami spali v místnosti, kde tikaly hodiny. Zatímco přes den tento zvuk zanikne, v noci tikot hodin připomíná rány do gongu. Proto je třeba ujistit se, aby hodiny fungovaly bez tohoto nepříjemného tikání.

Zdroj obrázku: Africa Studio / Shutterstock.com

Autor: RegionPraha Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy