Zábavné venkovní hry „Putování Prahou 2“ pokračují

Praha 2 pokračuje v seriálu putovních venkovních her vánoční nabídkou.


Ta nejnovější tentokrát provede zájemce po trase dvojkových kostelů. Soutěžní hra „Putování Prahou 2 za betlémy“ je otevřena od 25. prosince 2021 do 2. února 2022. 

„Účastníci této ryze vánoční a novoroční putovní hry budou moci navštívit desítku kostelů situovaných v Praze 2 a obdivovat vystavené betlémy. Samotné putování začíná v kostele sv. Ludmily na nám. Míru a vede přes kostely Nového Města až do baziliky sv. Petra a Pavla na Vyšehradě,“ přibližuje tematiku putovní hry její autor Jaroslav Šolc, místostarosta Prahy 2 pro oblast kultury.

Účast je zdarma a trasu lze jít libovolně dlouho, i na pokračování. Sami, s rodinou nebo přáteli. Na jednotlivých zastávkách budou soutěžící řešit zadané úkoly v podobě kvízových otázek a sbírat body. Pokud jich získají dostatek, zapojí se do losování o věcné ceny. Díky odkazům do webové Encyklopedie Prahy 2 se dozvědí i mnoho zajímavého o navštívených místech. K putování za betlémy vydala Praha 2 i tištěnou skládačku, která obsahuje základní informace o jednotlivých částech trasy a otevírací době kostelů. Skládačka je volně k dispozici v informačním centru Úřadu MČ Praha 2.

„A betlémy rozhodně nekončíme. Další putovní hrou, kterou si už teď mohou příznivci zahrát, je Putování Prahou 2 s Josefem Ladou. Málokdo ví, že proslulý výtvarník a spisovatel většinu života strávil v Praze v okolí Karlova náměstí a v Podskalí. V seriálu putovních her budeme pokračovat i v příštím roce. Jen namátkově připravujeme trasy spjaté s osobností Milady Horákové a jejími rodnými Královskými Vinohrady, se Sokolem nebo operací Anthropoid,“ dodává Jaroslav Šolc.  

Do putovních her se mohou zájemci zapojit prostřednictvím speciálního webu: https://putovani.praha2.cz/

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.12.2021 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy