Festival Open House otevírá více než 115 budov

Festival Open House, který nabídne přednášky, komentované procházky a debaty, začal 13. května. Mezi vrcholy patří sauna v budově Goethe-Institutu, palác Škodových závodů nebo Staroměstská tržnice. Akce, přístupná ve 115 budovách ve 13 městských částech, potrvá do 19. května.

0

Před 5 dny

Pražská hromadná doprava je nejlevnější v Evropě

Podle studie Evropské komise patří hromadná doprava v Praze mezi finančně nejdostupnější v Evropě. V současné době probíhají debaty o možném zvýšení ceny jízdného, aby provoz hromadné dopravy byl méně dotovaný.

0

Před 5 dny

Třetí ročník Skate Games - mejdan a 10 000 výhra

Připravte se na třetí ročník Skate Games ve Výstavišti, kde vás čekají skočky, battly, triky, hudba a chill. Soutěžte o nejlepší FLAT trick s prize poolem 10 000 Kč. Program zahrnuje trénink, registraci, battly a různé contesty. Vstup pro fanoušky je zdarma.

0

Před 6 dny

Fialova vláda schválila nový atomový zákon

Vláda Petra Fialy schválila novelu atomového zákona zaměřenou na rychlejší výstavbu jaderných bloků a zjednodušení povolovacích procesů. Zároveň byl projednán návrh zákona o Národní rozvojové bance a třetí antibyrokratický balíček. Ovocnářům a vinařům zasaženým mrazy by mohla pomoci záruka za dluhy Rozvojové banky.

0

Před týdnem

Nový památník na místě odstraněné sochy Koněva

Praha 6 plánuje vytvořit nový památník na místo odstraněné sochy maršála Koněva. Veřejnost mohla předložit návrhy, vítězné jsou vystaveny na radnici. Dříve kontroverzní socha by měla být součástí expozice v Muzeu paměti XX. století, které se otevře v příštím roce na Hradčanech.

0

Před týdnem

Obnovení tramvajové dopravy na Václaváku

Po 44 letech se v Praze na Václavském náměstí začíná stavět tramvajová trať. Výstavba potrvá tři roky a celkové náklady se odhadují na 1,24 miliardy korun. Tramvaje naposledy jezdily na náměstí v roce 1980, nová trať povede od Národního muzea do středu náměstí.

0

Před týdnem

Setkání v Zahradách pod Pražským hradem

Zahrady pod Pražským hradem se 1. června zapojí do akce "Rendez-vous aux jardins" pod záštitou francouzského Ministerstva kultury. Nabídnou komentované prohlídky a možnost obdivovat romantické výhledy na Prahu.

0

Před měsícem

Divoká zvěř v městě: Nebezpečí pro lidi a domácí mazlíčky

Petice "Zachraňme Zbraslavskou Pepinu" upozorňuje na problém odstřelu. Městská část apeluje na občany, aby zvířata nekrmili a omezili skládání bioodpadu v kompostérech pro bezpečnost zvířat.

0

Před měsícem

Svátek růžových vín: Stylový 1. květen na Svatováclavské vinici!

Svátek růžových vín se koná 1. května na Svatováclavské vinici. Moravská a česká růžová vína budou hlavním lákadlem. Akci organizuje Vinařský fond, očekává tisíce návštěvníků. Růžová vína nabízejí bohatou paletu chuťových kombinací.

0

Před měsícem

Dukovany obnovují výrobu na třetím bloku

Dokončení údržby a obnovení provozu 3. výrobního bloku Jaderné elektrárny Dukovany je významnou událostí pro ČEZ a český energetický průmysl. Zajišťuje stabilní dodávku energie a představuje dlouhodobý úspěch díky pečlivému plánování a bezpečnostním standardům.

0

Před měsícem

Zásoby plynu v Česku: 58,17% naplněnosti, 87 dní spotřeby!

Stav zásob plynu v Česku je nyní 58% a o 8% vyšší než v minulém roce, což zajišťuje stabilitu a jistotu domácnostem a firmám. Naplněnost zásobníků pokryje 87 dní průměrné roční spotřeby. Rozvoj plynového trhu je důležitý pro čistší zdroje energie a snížení emisí.

0

Před měsícem

Pražské školky zdraží na 800 Kč měsíčně!

Od září zaplatí rodiče za děti na pražských mateřských školách 800 Kč měsíčně a za školní družiny 400 Kč. Nově tuto částku nastavuje zřizovatel a ministerstvo. Poslední ročník školek před nástupem do základní školy je stále zdarma.

0

Před měsícem

Saharský písek ustupuje

Meteorologové hlásí konec smogové situace, způsobené Saharským pískem. Postupně se zlepšuje vzduch v České republice, i v Moravskoslezském kraji. Lidé s dýchacími a srdečními potížemi by měli být opatrní.

0

Před měsícem

Michito Sanchez přichází do Prahy s Latin-Jazzem

Michito Sanchez, hudební génie a zakladatel skupiny Michito Sanchez Salsa Orchestra, která získala titul "Nejlepší salsa kapela" na Las Vegas Music Awards, zahajuje nový projekt "Czechiando" v Praze.

0

Před měsícem

Praha využije čistou energii z odpadních vod

Praha schválila projekt Energocentra, který by měl využívat tepla z čištěných odpadních vod k vytápění domácností. Toto ekologické řešení by mohlo přispět ke snížení závislosti na zemním plynu a snižování uhlíkové stopy.

0

Před měsícem