Chorvatský Koykan vstupuje do Prahy: street food s ekologickým balením

Do Prahy přichází chorvatský rychloobčerstvovací řetězec Koykan, inspirovaný street foodem, který otevře první pobočku v ČR 30. května v obchodním domě Máj.


Do pražského gastronomického světa vstupuje nový hráč – chorvatský řetězec rychlého občerstvení Koykan, známý svým menu inspirovaným celosvětovým street foodem. První pobočka tohoto řetězce v České republice otevře své dveře 30. května v prostorách obchodního domu Máj na Národní třídě.

Koykan bude svou nabídkou součástí zóny občerstvení v prvním patře, kde se nacházejí i další známé značky jako Popeyes a Burger King. Nový fastfood slibuje poskytnout zákazníkům kombinaci rychlé obsluhy a čerstvých surovin, přičemž klade důraz na ekologický přístup. Při výběru surovin se řetězec opírá o lokální dodavatele a používá ekologické obaly.

Na menu zákazníci najdou například kuřecí porci s avokádem, hovězí burrito, různé druhy burgerů a vegetariánské varianty jako falafel s tahini omáčkou. Nabídku obohacují i dezerty, například churros či tradiční chorvatské fritule, což je sladké smažené pečivo.

Spoluzakladatel řetězce Boro Milivojević upozorňuje, že každá pobočka Koykan má svůj specifický vzhled přizpůsobený místní kultuře. Pražské provozovně dodali osobitý charakter díky prvkům inspirovaným českou tradicí. Další expanze v rámci České republiky je v plánu, přičemž firma zvažuje nabídku franšízového partnerství v dalších městech.

Pražská pobočka bude slavnostně otevřena v pátek 30. května od 9 hodin ráno. Návštěvníci mohou očekávat ochutnávky a slevové kupony jako součást úvodní akce.

Řetězec Koykan vznikl v roce 2012 v chorvatském Záhřebu a od té doby rozšířil své působení do několika evropských zemí. V dalších dvou letech má v plánu otevřít více než dvacet nových restaurací, včetně poboček v Bratislavě, Mnichově a Vídni.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy