ZPRÁVY Kultura Praha

Setkání v Zahradách pod Pražským hradem

Zahrady pod Pražským hradem se 1. června zapojí do akce "Rendez-vous aux jardins" pod záštitou francouzského Ministerstva kultury. Nabídnou komentované prohlídky a možnost obdivovat romantické výhledy na Prahu.

0

Včera Michaela Prokopová

Svátek růžových vín: Stylový 1. květen na Svatováclavské vinici!

Svátek růžových vín se koná 1. května na Svatováclavské vinici. Moravská a česká růžová vína budou hlavním lákadlem. Akci organizuje Vinařský fond, očekává tisíce návštěvníků. Růžová vína nabízejí bohatou paletu chuťových kombinací.

0

Před 4 dny Michaela Prokopová

Prokopské údolí: Poznejte fascinující ekosystémy

27. dubna se v Prokopském údolí koná akce City Nature Challenge s cílem ukázat rozmanitost místních živočichů a rostlin. Výzva je součástí globálního projektu a je otevřená veřejnosti.

0

Před 4 dny Lenka Hubingerová

Světozor oslaví 20 let nekonvenční filmovou přehlídkou

Kino Světozor oslaví své 20. narozeniny speciální filmovou přehlídkou zaměřenou na dosud neuvedené snímky. Diváci se mohou těšit na indie mockumentary Marcel, thriller Netvora, animovaný Robot a pes či adaptaci povídek Slepá vrba, spící žena.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Noc zpěvaček 2024: Světové evergreeny v originálním podání

V rámci Noci zpěvaček 20.4. 2024 od 19:00 se posluchači mohou těšit na různorodé žánry a nové aranžmá v Jazz Docku. Festival je holdem Jany Koubkové a jejímu projektu Vokalíza.

0

Před týdnem Miroslav Pucholt

Okouzlující starožitný porcelán

Výstava "Poklad z koněpruské půdy" představuje starožitný porcelán z různých období a stylů. Expozice zahrnuje unikátní sbírky z Porzellanfabrik Franz Manka. Vstupné je dobrovolné a výtěžek půjde na záchranu koněpruské vápenice.

0

Před týdnem Ester Vohradská

Světelné dílo Synapse ozdobí stanici metra na Florenci v roce 2026

Radní hl. m. Prahy schválili realizaci světelného díla Synapse, jehož autorem je Jan Poš. Umístěno bude ve vestibulu stanice metra Florenc v pasáži propojující severní a jižní vestibul metra na lince C. Celkově by měly práce a dílo stát přibližně 18 milionů korun a lidé by jej na místě mohli vidět už v roce 2026.

0

Před 2 týdny Miroslav Pucholt

Čarodějnický sraz, kolotoče a zábava na Kampě čekají děti

Ve středu se Malostranské náměstí promění v čarodějnický svět. Průvod čarodějnic od Spolku na Kampě za západu slunce. Hlavní událost - upalování zlé čarodějnice. Pro děti kouzelný kolotoč, rytířská cesta a skákací hrad.

0

Před 2 týdny Jiří Padevěd

Michito Sanchez přichází do Prahy s Latin-Jazzem

Michito Sanchez, hudební génie a zakladatel skupiny Michito Sanchez Salsa Orchestra, která získala titul "Nejlepší salsa kapela" na Las Vegas Music Awards, zahajuje nový projekt "Czechiando" v Praze.

0

Před 2 týdny Michaela Prokopová

Okouzlující tajemství dvorských šatů a luxusu odhaleno!

Výstava "Alamode - Šaty dělají člověka" nabízí unikátní pohled na společenské oděvy a postavení v historii. Prozkoumejte scény rokoka a učte se o estetických pravidlech tehdejší doby během speciálních večerních prohlídek.

0

Před 2 týdny Adam Wágner

Nová jazzová fúze: Vokály Barbory a harmonie Dušana v akci

Hudební scéna očekává inovativní projekt The Blackbird Quartet, kde umělci Barbora a Dušan spojují tradiční jazz s moderními prvky. Pečlivě vybraný program a originální skladby nabízí posluchačům bohatý zážitek.

0

Před 2 týdny Miroslav Pucholt

Kaprálová Quartet a Barešová - hold výjimečné skladatelce

Památku skladatelky a dirigentky Vítězslavy Kaprálové oživí Kaprálová Quartet s Denisor Barešovou na koncertním večeru plném hudby a emocí. Tento vzpomínkový večer představí hlubší pohled na život a dílo této výjimečné hudebnice.

0

Před 3 týdny Michaela Prokopová

Cestovatelský festival: Poznejte svět bez hranic!

Cestovatelský festival láká milovníky dobrodružství a cestování. Na programu bohatá kultura, výstava fotografií a prezentaci karavanů. Vstupné 300 Kč, asistence pre ZTP/P zdarma.

0

Před 3 týdny Lenka Hubingerová

Kamýcké Hájemství - oáza pro ženy ve jménu jógy

V Kamýckém Hájemství proběhne 5.-7. dubna relaxační víkend pro ženy zaměřený na propojení těla, mysli a duše. Program obsahuje jógu, meditace, zpěv manter a intenzivní vnímání přírody a duchovních sil.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt
The Loop Jazz Club