ZPRÁVY Kultura Praha

Vesmírné Velikonoce: Filmové triky a dobrodružství čekají

Ve vesmírném stylu proběhne Velikonoční oslava v Muzeu Karla Zemana. Návštěvníci zažijí dobrodružství se vesmírnými mapami, úkoly a filmosauří tetování. Akce zahrnuje návštěvu expozice a venkovní stanoviště s úkoly.

0

Včera Lenka Hubingerová

Oslavte jaro na Velikonočních trzích na Mariánském náměstí

Tradiční velikonoční trhy na Mariánském náměstí v Praze nabízejí širokou škálu svátečních dekorací a jarní atmosféru. Návštěvníci mohou podpořit sociální podniky a neziskové organizace. Trhy probíhají do 7. dubna.

0

Včera Miroslav Pucholt

Křest alba Lucerna Martina Hrubého a kapely Bůhví

Na podzim 2022 se uskuteční křest alba Lucerna Martina Hrubého a kapely Bůhví, který měl proběhnout již v roce 2020. Koncert přinese mix blues, rockové hudby a skladeb z repertoáru Bůhví.

0

Před 3 dny Jiří Padevěd

Smetanova Prodaná nevěsta ožívá

Divadlo pod Palmovkou uvádí originální verzi Prodané nevěsty, kde slaví českou hudební tradici. Příběh Mařenky a Jeníka, kteří musí překonat překážky, je plný romantické lásky i úsměvné ironie. Inscenace zahrnuje prvky vaudeville, burlesky a opery buffa.

0

Před 3 dny Adam Wágner

Prozkoumejte vzácné horniny a geopark v Říčansku!

Horniny pod mikroskopem: Poznejte tajemství geologie na Říčansku. Pro milovníky přírody a geologie je připraven jedinečný program, kde se účastníci mohou seznámit s různými druhy hornin. Rezervace nutná.

0

Před 5 dny Martin Kydlíček

Letošní Den Země bude ve znamení pohádek! Trasa vede mezi Marvánkem a Říčanskou hájovnou a je obousměrná

Letošní Den Země bude ve znamení pohádek! Vydejte se s dětmi na naši trasu loukami, poli, sady, lesy i kolem rybníků a setkejte se s pohádkovými postavami, které budou mít pro děti připravené rozmanité úkoly o přírodě – zvířatech, rostlinách a dalších přírodních krásách.

0

Před 6 dny Adam Wágner

21 milionů Kč dotace pro Milník Muzea paměti XX. století

Pražští radní schválili finanční dotaci 21 miliónů korun pro Muzeum paměti XX. století na rok 2024. To umožní naplnit ambiciózní plány muzea, jako otevření expozice v Hradčanech a další rozvoj spolupráce, výstav a festivalů.

0

Před 6 dny Martin Kydlíček

Exotický skleník Fata Morgana

Tropické květy Botanické zahradě - prodejní výstava v Praze nabídne exotické rostliny a umění. Fata Morgana slaví 20 let otevření veřejnosti a návštěvníci mohou zakoupit tropické rostliny.

0

Před týdnem Martin Kydlíček

Žebrácký vandr 27. dubna - přidejte se!

Dne 27. dubna se koná 12. ročník Žebráckého vandru s trasami kolem historických hradů Žebrák a Točník. Start je u pionýrského domku v Žebráku, nabídka tras má 5, 12 a 20 km, přičemž nejkratší je vhodná pro děti s dětskými kočárky.

0

Před týdnem Martin Kydlíček

Unikátní výstava: Napoleonův nočník nebo toalety pro kosmonauty

Unikátní přednáška se koná 11. března 2024 18:00 - 19:30 v Mostecké věži představí světovou sbírku tělesných hygienických potřeb, včetně 2700 předmětů z celé historie. Návštěvníci se mohou těšit na fascinující exponáty, jako Napoleonův nočník nebo toalety pro kosmonauty.

0

Před 2 týdny Jiří Padevěd

Smetana Gala: Oslava české hudby s hvězdami Národního divadla

Národní divadlo oslaví 200. výročí narození Bedřicha Smetany slavnostním koncertem 2. března. Pod taktovkou Roberta Jindry a dalších dirigentů zazní nejlepší díla Smetany. Sólisté z ČR a Slovenska vystoupí s Orchestrem a Sborem Národního divadla.

0

Před 3 týdny Martin Kydlíček

Miliony artefaktů objeveny při stavbě dálnic na východě Čech

Východní Čechy zažívají největší záchranný archeologický výzkum v historii, který provází stavbu dálnic D35 a D11. Denně jsou odkrývány miliony artefaktů, měnící pohled na českou historii. Archeologové teď v zimě katalogizují a zkoumají nálezy, což bude trvat roky.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Smetanový březen: Oslavy genia české hudby na zámku Loučeň

V Loučeň proběhnou v březnu tematické prohlídky k oslavě 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Návštěvníci se seznámí s jeho životem a prací, zejména vztahu s rodem Thurn-Taxisů. Součástí prohlídek bude i živě interpretovaná Smetanova hudba. K oslavě se připojila i sklárna Koulier výrobou ozdob s motivem skladatele.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Ptáci - unikátní superschopnosti a fascinující strategie, které si zaslouží naši ochranu

Pozorování ptáků může pozitivně ovlivnit naši duševní i tělesnou pohodu. Ornitolozka Dana Adamová se podělila o fascinující svět opeřenců, který nabízí únik od každodenního stresu a přináší klid do našeho života. Je důležité se naučit ptáky podporovat a vytvářet harmonii mezi člověkem a ptactvem.

0

Před měsícem Martin Kydlíček
The Loop Jazz Club