Poslední aktualizace


Opilec utekl z hořícího auta

Tragická nehoda v obci Bojov. Muž boural a uprchl od hořícího auta, za pět hodin opilý přiznal vinu policii. Muž měl 1,3 promile alkoholu v krvi. Policie provádí šetření případu a zjišťuje, zda byl řidič pod vlivem drog.

0

První babybox na Praze 4 zachraňuje životy

Porodnice v pražském Podolí otevřela první babybox, 88. v České republice. Babybox slouží jako záchytný bod, umožňuje matkám anonymně a bezpečně odložit novorozence do péče profesionálů. Za 19 let fungování babyboxy pomohly 262 dětem, v Praze 47.

0

Veletrh karavanů v Letňanech

Na veletrhu karavanů v Letňanech je k vidění luxusní obytňák Concorde Liner 1095 GI za 20 milionů Kč. Postavený na podvozku Mercedes-Benz Actros, se 18 tunami váhy, nabízí garáž pro malý automobil a pohodlný interiér se vším pro moderní dovolenou.

0

Ester Vohradská (Včera)

Vesmírné Velikonoce: Filmové triky a dobrodružství čekají

Ve vesmírném stylu proběhne Velikonoční oslava v Muzeu Karla Zemana. Návštěvníci zažijí dobrodružství se vesmírnými mapami, úkoly a filmosauří tetování. Akce zahrnuje návštěvu expozice a venkovní stanoviště s úkoly.

0

Oslavte jaro na Velikonočních trzích na Mariánském náměstí

Tradiční velikonoční trhy na Mariánském náměstí v Praze nabízejí širokou škálu svátečních dekorací a jarní atmosféru. Návštěvníci mohou podpořit sociální podniky a neziskové organizace. Trhy probíhají do 7. dubna.

0

Miroslav Pucholt (Včera)

Nový model financování krajů - Praha trpí

Hlavní město Praha nesouhlasí s novým modelem financování krajů, který považuje za nevýhodný a diskriminující. Nová kritéria by komplikovala financování důležitých oblastí, jako je doprava, školství, sociální a zdravotní služby.

0

Ester Vohradská (Včera)

Nová replika Mánesova kalendária pro orloj

Nová replika Mánesova kalendária pro Staroměstský orloj bude hotová na přelomu let 2026 a 2027. Deska nahradí kontroverzní verzi, kterou vytvořil Stanislav Jiršík. Nová kopie bude správně navazovat na původní dílo Josefa Mánesa z roku 1866. Náklady na výrobu desky přesáhnout milion korun.

0

Státní zástupce Solar, plat snížen o 15%

Pražský státní zástupce Marek Solar bude mít o 15 % nižší plat na rok poté, co byl potrestán za pití alkoholu v pracovní době. Nejvyšší správní soud schválil snížení platu na základě dohody s pražskou vrchní státní zástupkyní.

0

DPP prodává autobusy a další vozidla

Dopravní podnik Prahy (DPP) prodává část majetku ve veřejné dražbě, včetně autobusů, osobních a nákladních vozidel, a dalšího vybavení. Zájemci by si měli dát pozor na stav vozidel, které mohou vyžadovat opravy a další investice

0

Adam Wágner (Včera)

Ochutnejte Salerské hovězí přímo na statku!

Připojte se k jedinečnému vaření na statku s plemenem Salers na farmě Jarda Zajíček. Zjistěte více o chovu, krmení a ochutnejte výjimečné maso. Šéfkuchař Lukáš Strnad vás provede ochutnávkou. Akce proběhne 23. března. Cena 1 990 Kč zahrnuje neomezené hodování.

0

Lenka Hubingerová (Před 2 dny)

Den sportu a zdraví v Beachklubu Ládví

Den sportu a zdraví 6. dubna 2024 v Beachklubu Ládví nabídne mnoho sportovních a zdravotních aktivit zdarma. Navštívit můžete stánky s informacemi o zdraví a vyzkoušet různá cvičení včetně jógy a pilates.

0

Lenka Hubingerová (Před 2 dny)

Křest alba Lucerna Martina Hrubého a kapely Bůhví

Na podzim 2022 se uskuteční křest alba Lucerna Martina Hrubého a kapely Bůhví, který měl proběhnout již v roce 2020. Koncert přinese mix blues, rockové hudby a skladeb z repertoáru Bůhví.

0

Jiří Padevěd (Před 3 dny)

Smetanova Prodaná nevěsta ožívá

Divadlo pod Palmovkou uvádí originální verzi Prodané nevěsty, kde slaví českou hudební tradici. Příběh Mařenky a Jeníka, kteří musí překonat překážky, je plný romantické lásky i úsměvné ironie. Inscenace zahrnuje prvky vaudeville, burlesky a opery buffa.

0

Adam Wágner (Před 3 dny)

Pronájem garáží v Praze za 800 Kč/m2/rok!

Praha nabídne stovky garáží k pronájmu ve vybraných městských částech za 800 Kč/m2/rok. Zájemci mohou podávat nabídky nejpozději do 31. srpna 2024. Výjimku mají držitelé průkazů ZTP nebo ZTP/P, kteří získají zvýhodněný pronájem za 335 Kč/měsíc.

0

Lenka Hubingerová (Před 3 dny)

Rekordní počet případů černého kašle

Letos Česko zaznamenalo strmý nárůst černého kašle s 2273 případy. Nemoc je nebezpečná pro kojence, typický příznak je záchvatovitý kašel. Nárůstu případů napomáhá změna v očkovacích látkách a nižší proočkovanost.

0

Jiří Padevěd (Před 3 dny)