Rekonstrukce Barrandovského mostu jde do finále

Na Barrandovském mostě v Praze se dokončuje rekonstrukce, při které se používá ultra vysokopevnostní beton pro stabilitu mostu. Tato etapa by měla skončit do zimy. Původní náklady vzrostly na 1,31 miliardy Kč kvůli špatnému technickému stavu, inflaci a modernizaci.

0

Miroslav Pucholt (Před týdnem)

Praha bojuje proti stigmatům: Tramvaj plná příběhů duševních hrdinů

Světový den duševního zdraví v Praze zdůraznil důležitost odstraňování stigmat psychických nemocí. Akce zahrnovala tramvaj s průvodci, kteří vyprávěli příběhy úspěšných historických postav s duševními problémy. Cestující zažili simulace, získali rady od odborníků a byla apelována potřeba zlepšit psychiatrii v ČR.

0

Lenka Hubingerová (Před 2 týdny)

Spojka metra D-C proražena

Dělníci na stavbě pražského metra D prorazili 468 metrů dlouhou spojku propojující trasu D s linkou C, kterou slavnostně dokončili zástupci DPP. Počáteční práce začaly v roce 2022 a úsek Pankrác-Olbrachtova má být hotov za 7,5 let za 14,5 miliardy Kč. Spojka bude sloužit k údržbě a přesunu vlaků; do roku 2027 plánují zprovoznit kolejový svršek.

0

Lenka Hubingerová (Před 3 týdny)

„Student v Praze 8 vyhrožoval střelbou: Airsoftky a nože ve škole“

Osmnáctiletý student v Praze 8 vyhrožoval spolužákům střelbou; měl u sebe airsoftové zbraně a nože. Incident se stal na škole Trivis. Ředitel potvrdil přijetí bezpečnostních opatření. Student projevoval nenávist a schvaloval dřívější střelbu na Filozofické fakultě s 14 oběťmi. Byl obviněn z nebezpečného vyhrožování; hrozí mu až 3 roky vězení, ale soud vazbu zamítl.

0

Michaela Prokopová (Před 3 týdny)

Petřínská lanovka mimo provoz až do března 2025

Lanovka na Petřín je mimo provoz kvůli škodám způsobeným počasím. Pražský dopravní podnik (DPP) oznámil, že vzhledem k plánované rekonstrukci v březnu 2025 neobnoví provoz do té doby.

0

Miroslav Pucholt (Před 3 týdny)

Alarmující nárůst mladistvé kriminality v Praze

Mladistvá kriminalita v Praze roste. V roce 2023 do července spáchali nezletilí přes 140 deliktů, včetně 38 násilných činů. Příčinou je nedostatečná výchova a nejasné hranice přijatelného chování. Policie zadržením pachatelů a preventivními opatřeními usiluje o snížení této kriminality.

0

Jiří Padevěd (Před 3 týdny)

Pestré a moderní: DPP mění uniformy po 30 letech

Po třiceti letech mění Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) uniformy svých zaměstnanců. Nové, barevnější a modernější uniformy testuje 50 zaměstnanců. Testování potrvá rok a zahrnuje různé roční období, aby se zajistila funkčnost a pohodlí.

0

Rebeka Schmidt (Před 3 týdny)

Hasiči v Příbrami nacvičovali záchranu z výšky

Příbramští hasiči provedli nácvik záchrany z výšky v cementárně. Zasahovaly dvě skupiny, jedna připravila automobilový žebřík, druhá poskytla první pomoc. Po upevnění postiženého do nosítek ho bezpečně přepravili. Cvičení trvalo méně než dvacet minut a bylo hodnoceno jako úspěšné.

0

Rebeka Schmidt (Před 4 týdny)

Praha zakáže reklamní rikši z centra: Omezování vizuálního smogu

Praha odstraní reklamní rikši z Václavského a Staroměstského náměstí, Celetné a Karlovy ulice, jelikož jsou nezákonné a překážejí chodcům. Provozovatel tvrdí, že jde o dopravní prostředky, nikoliv reklamy. Ministerstvo průmyslu a obchodu podpořilo rozhodnutí Prahy o pokutě.

0

Miroslav Pucholt (Před měsícem)

Sparta Praha získala kosovského kanonýra za 4 miliony eur

V posledních dnech se fotbalový svět v České republice opět rozvířil. Sparta Praha úspěšně dokončila jednání s Rapidem Bukurešť a přivedla kosovského kanonýra Albiona Rrahmaniho za čtyři miliony eur. Sportovní ředitel Tomáš Rosický si ho pochvaluje, očekává od něj především góly.

0

Miroslav Pucholt (Před měsícem)

Katarální horečka ovcí na severu Čech

Veterináři potvrzují případy katarální horečky ovcí na severu Čech. V Ústeckém kraji první případ na Chomutovsku, v Karlovarském kraji třetí ohnisko v Bublavě. Nemoc přenášejí infikovaní komáři.

0

Jiřina Suchorová (Před měsícem)

Školní statek v Roudnici opět šampionem v pěstování chmele

Ústecký kraj se v roce 2024 znovu stal jedním z nejlepších pěstitelů jemně aromatického chmele díky Školnímu statku v Roudnici nad Labem. S průměrným výnosem 1,5 t/ha a obsahem alfa hořkých látek kolem 4 % převyšuje celorepublikový průměr.

0

Michaela Prokopová (Před měsícem)

Objevte tajemství Klementina

Prohlídka Klementina představí historii jezuitů, důvody jejich příchodu do Prahy a stavby velkolepého areálu. Projdeme se nádvořími, navštívíme Barokní knihovnu a vystoupáme na Astronomickou věž s ukázkou určování pravého poledne.

0

Jiřina Suchorová (Před měsícem)

Nárůst nájmů v Praze: Průměr přes 500 Kč/m2

Nedostatek bytů a vysoké ceny způsobují pokračující růst nájmů v Praze. I přes nárůst bytové výstavby poptávka stále zaostává. Průměrný nájem přesahuje 500 korun za metr čtvereční. Očekává se, že letos nájmy vzrostou o 7 %. Nejintenzivnější výstavba probíhá v Praze 9 a trh dominují malé jednotky 1KK

0

Adam Wágner (Před měsícem)

Déšť ničí sklizeň chmele v Kokorech

V Kokorech zasáhl pondělní sklizeň chmele déšť, který narušil tzv. dočesnou. Výnosy jsou nízké kvůli extrémnímu suchu a teplu, které způsobily neuzavření šišek. Sklizeň byla podprůměrná. Lenka Kratochvílová informovala, že sklizeň je u konce.

0

Miroslav Pucholt (Před měsícem)