Další nová linka z Prahy, EgyptAir bude létat do Hurghady

Letecká společnost EgyptAir spustí od 23. května 2021 novou linku z Prahy do Hurghady.


Přímé lety bude nabízet až dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a v neděli. Do této oblíbené dovolenkové destinace bude dopravce létat moderním Airbusem A220-300, který je tišší, komfortnější a zároveň šetrnější k životnímu prostředí. EgyptAir bude nové spojení z pražského letiště provozovat ve spolupráci s CK Čedok.

„Přímé lety z Prahy do oblíbených letovisek v Egyptě jsou dlouhodobě mezi českými cestujícími oblíbené. Věříme, že nové spojení do Hurghady během letní sezóny využijí zájemci jak o zájezdy s cestovními kancelářemi, tak i individuální turisté. Jsme také rádi, že na Letiště Václava Havla Praha přichází i v této době úplně nový dopravce. Současně vidíme zajímavý potenciál letů z Prahy i do dalších destinací v Egyptě, o kterých s dopravci jednáme,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Mezi Prahou a Hurghadou bude EgyptAir létat Airbusem A220-300 v konfiguraci pro 137 cestujících, kteří si mohou vybrat ze 122 sedadel ve třídě Economy a 15 sedadel v třídě Comfort v oddělené části kabiny. Cestující mají v ceně letenky odbavené zavazadlo s limitem 23 kilogramů a na palubě si mohou užít také občerstvení zdarma nebo přístup k zábavnímu systému z vlastního mobilního zařízení. Během letu mohou za poplatek používat také bezdrátové internetové připojení Wi-Fi. Letenky budou k prodeji přímo na webových stránkách dopravce www.egyptair.com nebo prostřednictvím cestovních kanceláří, se kterými aerolinka spolupracuje.

Letiště Praha připravilo pro české cestující speciální webovou stránku www.zazitkyuzcekaji.cz, kde najdou nově přehled všech dostupných destinací z Prahy včetně důležitých informací pro cestování a dalších zajímavostí.

I během letní sezóny platí doporučení, aby si všichni cestující, kteří mají naplánovaný let, vždy před cestou zjistili všechny aktuálně platné podmínky pro cestování do své destinace i pro návrat do České republiky, vyhnou se tak případným komplikacím při odbavení nebo při hraniční kontrole. Cestující by se také měli informovat o všech platných opatřeních na palubě letadla své letecké společnosti i opatřeních na pražském letišti, která odpovídají vysoké úrovni i veškerým požadavkům mezinárodních organizací. Nastavené standardy potvrdilo i získání mezinárodní certifikace ACI Airport Health Accreditation, což dokládá, že vysoká úroveň fungujících ochranných opatření vede k větší bezpečnosti cestujících, kteří přes Prahu létají.

Fotogalerie
ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy