Do Prahy přijeli pivovarníci z celého světa

Na Brewers Foru oslavili kreativitu, udržitelnost a inovace ve výrobě piva.


Zástupci pivovarnického sektoru se v tomto týdnu scházejí v Praze na pátém ročníku Brewers Fora, jehož cílem je diskutovat, jak může být toto odvětví ještě udržitelnější a inovativnější, aby splňovalo požadavky spotřebitelů. Vůbec poprvé se tato prestižní mezinárodní akce koná v České republice.

Pivovarníci, dodavatelé, politici, zástupci spotřebitelů a další budou v tomto týdnu oslavovat pivo, diskutovat o problémech, kterým odvětví čelí, a možných řešeních, protože pivovarnictví pokračuje ve zotavení z krize COVID-19 a současných ekonomických problémů.

Letošní Brewers Forum zahájil prezident The Brewers of Europe Lasse Aho: „Jsem rád, že mohu v Praze přivítat pivovarníky z celé Evropy i zbytku světa. Naše odvětví se vyrovnává s výzvami dnešní doby: v Evropě je nyní více než deset tisíc pivovarů, které vyrábějí stále udržitelněji a zároveň přispívají k evropské ekonomice. Jsme inovativní, kreativní, zodpovědní a spojujeme lidi. Můžeme být na sebe hrdí."

„Pořádání Brewers Fora v Česku je velkou poctou českému pivovarství a sladařství. V Praze přivítáme stovky pivovarníků z celého světa, kteří se zde blíže seznámí s českou pivní kulturou a ochutnají české pivo. Představíme i naše plány na zápis české pivní kultury na seznam nehmotného dědictví UNESCO,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven. „Mrzí nás, že tuto vrcholnou pivovarnickou akci zastiňuje čerstvé rozhodnutí vlády výrazně zvýšit daňovou zátěž českého piva, a podpořit tak negativní trend přesunu konzumace piva z hospod do domácností, který ohrožuje hospody zejména na menších městech a vesnicích.“

První den vystoupí mimo jiné Gavin Hattersley, prezident a generální ředitel společnosti Molson Coors Beverage Company, generální ředitel společnosti Asahi Europe & International Paolo Lanzarotti a předseda Pivního klubu Evropského parlamentu Ivan Štefanec.

Druhý den Fora se zúčastní člen představenstva The Brewers of Europe a generální ředitel společnosti Karlsberg Christian Weber a prezident a generální ředitel amerického pivovarnického svazu Bob Pease transatlantického dialogu o podpoře piva jako oblíbeného nápoje a nutnosti zajistit, aby zákonodárci na celém světě zavedli opatření na podporu tohoto odvětví.

Fórum je příležitostí pro pivovarníky a jejich příznivce, aby společně hleděli do budoucnosti s optimismem, kreativitou, solidaritou, a společně se snažili zajistit pivu zářnou budoucnost. Klíčovým tématem letošního ročníku je udržitelnost, protože dodavatelský řetězec piva pokračuje v hledání způsobů, jak snížit svou ekologickou stopu a zlepšit oběhové hospodářství. Jednání se budou zabývat tím, jak snížit emise uhlíku, zlepšit oběhové hospodářství vody a celkově vařit pivo udržitelným způsobem.

Na následujícím odkaze se dozvíte více informací o Brewers Foru.

Poznámka redakce: Pokud máte rádi české pivo a zážitkovou turistiku, navštivte pivní lázně v Nepomuku!

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy