Do Sparty se vrací Filip Chlapík!

Staronovou posilou našeho týmu se stává Filip Chlapík. Mladý útočník se zkušenostmi z NHL i zahraničních soutěží se domluvil s naším klubem na dvouleté spolupráci.


"Od začátku našeho působení ve Spartě říkáme, že chceme dávat příležitost našim odchovancům. Filip Chlapík je další z nich. Stále je to velice mladý hráč, který má za sebou zkušenosti ze zámoří i evropských lig," říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Mladý útočník si na podzim připsal extraligový debut v našem dresu a ve třech zápasech si připsal jednu trefu. Vzápětí se vrátil do zámoří, načež se po novém roce přesunul zpět do Evropy, kde dohrával sezonu ve finském Lahti. Pelikánům pomohl dvěma góly a čtyřmi asistencemi v jedenácti zápasech, další dva góly a jednu asistenci přidal v pěti duelech play-off.

"Počítáme, že bude bojovat o místo v prvních dvou útocích. Má potenciál na to, aby se probojoval do národního týmu, má velmi dobrou střelu a je fyzicky odolný. Jsme moc rádi, že se rozhodl pokračovat u nás," dodává Hlinka.
"Už když jsem ze Sparty odcházel, cítil jsem se tu dobře. Když se naskytla možnost být doma, byla to pro mě nejlepší varianta. Jsem vděčný, že mi Sparta dala možnost tady hrát a těším se, až to zase začne!" uvedl v obsáhlém rozhovoru pro sparťanské stránky Filip Chlapík.

PROFIL FILIPA CHLAPÍKA:

Mladší z bratrů Chlapíků začínal s hokejem ve Slavii, odkud se přes Letňany a Liberec dostal do dorostu Sparty. V holešovickém klubu se potkal se svým starším bratrem Adamem, kterého už brzy přerostl. Mladší z bratrů zamířil v roce 2014 do kanadské QMJHL, což bylo zlomové rozhodnutí jeho kariéry.

Výborná první sezona se 75 body v 64 zápasech mu na draftu NHL vynesla zájem Ottawy, která si českého mladíka vybrala ve druhém kole jako 48. hráče v pořadí. Mládežnický reprezentant strávil v juniorské soutěži další dvě sezony, než přišel další krok vzhůru. Filip Chlapík se přesunul na farmu, kde působil tři sezony.

Už v té premiérové si připsal celkem dvacet startů v NHL, které během tří let rozšířil na celkových 56 zápasů s bilancí pěti gólů a šesti asistencí. Poctivý pracant a šikovný centr pendloval mezi farmou a prvním týmem, odkud se na podzim 2020 přesunul do Česka.

Filip Chlapík si připsal extraligový debut a ve třech zápasech za Spartu vstřelil jeden gól. Vzápětí se vrátil do Ottawy, za kterou však odehrál jeden zápas a po rozvázání smlouvy se Senators se vrátil do Evropy. Kvůli uzavřenému přestupnímu termínu nezamířil do Sparty, nýbrž nastupoval za finské Pelikány z Lahti. V létě 2021 však podepsal novou smlouvu ve Spartě.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.05.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy