ZPRÁVY Ekonomika Praha

Efektivní příprava na zimu: Jak štípače na dřevo usnadňují práci

S blížící se zimou přichází na řadu příprava dřeva na topení. Štípače na dřevo jsou v tomto ohledu nepostradatelným pomocníkem, který usnadňuje a urychluje práci, ať už jde o přípravu dřeva na domácí vytápění nebo zásobení komerčních zákazníků palivovým dřevem. Díky jejich robustní konstrukci a vysoké tlačné síle zvládnou i ty nejtvrdší kusy dřeva, což je klíčové pro efektivní zpracování a úsporu času.

0

Včera Mediální skupina Region24

Faktoring: Klíč k finanční stabilitě vašeho podnikání

Hledáte způsob, jak zajistit plynulý chod vašeho podnikání bez finančních výkyvů? Faktoring je efektivní nástroj, který vám umožní získat hotovost ještě před splatností vašich pohledávek. Díky tomu můžete snadno překlenout období, kdy čekáte na platby od svých odběratelů, a zároveň minimalizovat riziko neplacení.

0

Před 2 dny Mediální skupina Region24

Opravy Pražského okruhu: Asfalt mění za beton

Těžká technika začala opravovat úsek Pražského okruhu od Lochkovského tunelu po sjezd na Slivenec. Asfaltový povrch nahradí cementobeton. Práce potrvají do října a pak pokračují na jaře v opačném směru. Provoz je omezen na dva pruhy každým směrem s rychlostí 80 km/h.

0

Před 3 dny Jiří Padevěd

Co je LMS: Vše, co potřebujete vědět o systémech pro správu výuky

V dnešní digitální éře se technologie stávají neoddělitelnou součástí vzdělávání. Jedním z nejvýznamnějších revolučních nástrojů, jakým se učíme a učíme druhé, je systém LMS – Learning Management System (Systém pro správu výuky). Tento software umožňuje vzdělávacím institucím a organizacím efektivně řídit, poskytovat a sledovat online výuku. LMS přináší mnoho výhod jak pro pedagogy, tak pro studenty, čímž zlepšuje celkový vzdělávací proces.

0

Před týdnem Mediální skupina Region24

Tramvaje na Václaváku - realizace začala!

Tramvajové tratě na Václavském náměstí se stávají realitou. Horní část náměstí již od června získává nové koleje a plánování zahrnuje rozšíření i do spodní části náměstí.

0

Před týdnem Rebeka Schmidt

Konec rekonstrukce Barrandovského mostu do konce listopadu 2024

Rekonstrukce Barrandovského mostu má být dokončena do konce listopadu. Opravy byly zpožděny kvůli špatnému stavu severní části mostu a horší kvalitě použitých materiálů.

0

Před týdnem Jiří Padevěd

Florenc slaví 50 let metra unikátními nástěnnými malbami

Oslava 50. výročí pražského metra přinesla stanici Florenc dvě nástěnné malby od umělců Michala Škapy a Matěje Olmera. Tyto díla, vytvořená během nočních směn, vnímají metro jako „bránu do města“.

4

Před týdnem Michaela Prokopová

Reflexní štítky na přejezdech zvýší bezpečnost

Správa železnic (SŽ) modernizuje identifikační štítky na železničních přejezdech pro zvýšení viditelnosti a bezpečnosti. Pilotní projekt zahrnuje reflexní štítky na 15 přejezdech ve Středočeském kraji, testovaný také na Plzeňsku a Karlovarsku.

0

Před 2 týdny Ester Vohradská

Daň z nemovitostí v Praze raketově vzrostla

Od ledna 2023 byl základ daně z obytných nemovitostí zvýšen z 2 na 3,5 koruny za metr čtvereční a násobí se místním a velikostním koeficientem. V Praze je lokální koeficient nyní 2, velikostní určuje městská část. Do května 2023 bylo na dani z nemovitosti vybráno 14,6 miliardy korun.

0

Před 3 týdny Adam Wágner

Praha koupí kancelářskou budovu na Václavském náměstí za 3,54 miliardy

Magistrát Prahy koupí za 3,54 miliardy korun kancelářskou budovu na rohu Václavského náměstí a Štěpánské ulice od Komerční banky. Budova se stane majetkem města od 1. července, zatímco KB bude platit nájem do konce roku 2026.

0

Před 3 týdny Michaela Prokopová

Jízdenky v MHD zkracují aktivování na minutu

Zkrácení aktivační lhůty jízdenek v pražské MHD na jednu minutu bylo oznámeno, což uvítali cestující. Zdeněk Hřib a primátor Bohuslav Svoboda vysvětlili výhody této změny. Tato úprava se týká aplikace PID Lítačka a dalších partnerských aplikací. Anketa ukázala podporu veřejnosti a magistrát zvažuje další kroky k modernizaci dopravy.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

4 výhody skleněných sprchových koutů

Skleněné sprchové kouty se stávají stále populárnější volbou při modernizaci koupelen. Nabízejí řadu výhod oproti tradičním sprchovým závěsům či jiným materiálům. Podívejme se na hlavní přednosti, které skleněné sprchové kouty přinášejí.

0

Před 4 týdny Mediální skupina Region24

Praha hledá nového ředitele DDM

Pražský magistrát oznámil vyhlášení konkurzu na nového ředitele DDM ve Vinohradech, po ukončení šestiletého funkčního období Jana Rybářika. Přestože jej zaměstnanci a rodiče podporovali, nebyl znovu jmenován kvůli nesouladu se zájmy zřizovatele.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Výběr informačního systému může být jako kupovat zajíce v pytli. Jak zvolit ten správný?

Sháníte kvalitní účetní software, komplexnější ekonomický systém, nebo snad podnikový informační moloch? Podnikáte jako živnostník, vystupujete pod hlavičkou středně velké firmy, anebo máte mnohem větší ambice? V každém případě pro vás máme užitečné informace, díky kterým minimalizujete riziko špatného výběru.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24
Vizovické Trnkobraní 2024