Jak umisťovat do bytu umělé květiny a rostliny

V dnešní hektické době, kdy čas často nedovoluje pečovat o živé rostliny tak, jak bychom si přáli, jsou umělé květiny a rostliny skvělým řešením pro přidání přírodní atmosféry do našich domovů. Avšak, jakmile se rozhodnete pro tuto estetickou volbu, je klíčové vědět, jak je správně umístit do vašeho bytu tak, aby vytvářely dojem autentičnosti a harmonie. Jako bytová dekoratérka se chci s Vámi podělit o několik tipů umisťování umělých květin a rostlin do bytu.


Výběr vhodného umístění je klíčový

Prvním krokem k dosažení opravdového vizuálního efektu je vybrat správná místa pro umělé rostliny. Umístěte je na klíčová místa, kde bychom očekávali živé rostliny- okna, poličky, nebo dokonce stůl v obývacím pokoji. Vhodný výběr umístění závisí na typu rostliny- například vysoké rostliny mohou být skvělým doplňkem vedle televize, zatímco menší květiny na okenní parapet dodají příjemný a přirozený vzhled. Umělé květiny je třeba pečlivě vybírat- kvalitní modely jsou už dnes úplně jinde než ty, které známe z dob našich maminek a případně babiček, avšak opravdu kvalitní umělé květiny a rostliny nekoupíte někde na tržišti- je třeba vybírat specializované obchody a eshopy jako je např. my-hobby.cz, který nabízí především velké pokojové umělé květiny. Samozřejmě je třeba dbát na to, že žádná umělá rostlina není dokonalá a vždy se bude jednat jen o iluzi skutečné živé rostliny. Proto se snažte je umisťovat tak, abyste se na ně Vy, ani Vaše návštěvy nedívali příliš zblízka- umělé rostliny by měly spíše stát v pozadí a doplňovat styl místnosti.

Kombinaci se sušenými rostlinami, plody a jinými dekoracemi

Chcete-li dosáhnout maximálního efektu, zkuste kombinovat umělé rostliny s těmi skutečnými. Ani ne tak živými, ale spíše sušenými, případně nejrůznějšími přírodními dekoračními prvky, jako jsou např. sušené plody, kousky dřeva, kameny apod. Tato kombinace přidává do prostoru nové vrstvy a kontrasty, čímž vytváří dynamické a bohaté prostředí. Nadekorujte umělé rostliny tak, jak byste dekorovali jejich živé varianty- umělé řezané květiny je např. vhodné umístit do vázy s vodou (voda nejen dotvoří iluzi živé dekorace, ale také zatíží vázu, takže je menší šance, že dojde k jejímu překlopení).

Údržba a čištění umělých květin

I když umělé rostliny nevyžadují péči v podobě zalévání a hnojení, stále je důležité věnovat jim náležitou pozornost. Občasné odstranění prachu či nečistot z listů pomůže udržet je v co nejlepším stavu. Pro dosažení přirozeného vzhledu se vyhněte přílišnému lesku a vyberte rostliny s realistickým zpracováním, což dodá vašemu bytu autentičnost, aniž byste museli myslet na zalévání a péči.

Velké umělé pokojové květiny, stromy a palmy- zobrazit produkty na my-hobby

Autor: Markéta Vejmolová Článek může obsahovat komerční sdělení.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy