Knižní tip: Taxidermistova milenka

Polly Hall dává gotickému hororu moderní podobu.


Britská autorka Polly Hall se ve světě hororu skvěle uvedla hned svým prvním románem, který byl nominován na cenu Brama Stokera. Jedná se o knihu Taxidermistova milenka, kterou vám nakladatelství Golden Dog přináší nedlouho po jejím původním vydání. Kniha odkazující na legendárního Frankensteina je ukázkou moderního gotického hororu, kde život po smrti zůstává zachován prostřednictvím preparování.

Jak by se vám líbilo mít doma vycpané zvíře? A co kdyby to byl exponát tvořený více druhy? Jak se asi cítí tvorové, z kterých je exponát stvořen? Myslíte, že už nemají emoce? Ale co když se snaží pochopit, jak se dostaly do takového stavu? A co když nemohou ven? Kdo jim pomůže?

Když Scarlett potká taxidermistu Henryho, začíná vášnivý milostný vztah. O rok později, na Štědrý den, se Scarlett pokouší pochopit svou posedlost Henryho tvory a vliv jeho rivala Felixe. Scarlett, okouzlená a uvězněná izolovaným venkovským prostředím na somersetském vřesovišti, které nazývá svým domovem, kontaktuje jedinou zbývající rodinu, své dvojče Rhetta. Snaží se porozumět tajemství, které sdílejí. Scarlett si brzy uvědomí, že minulé sliby mají dalekosáhlé následky.

Taxidermistova milenka je skrápěna přívalovými dešti venkova jihozápadní Anglie a láká vás stále hlouběji do Scarlettina nádherně děsivého světa.

Že vám preparace a vycpávání zvířat nic neříkají? To vůbec nevadí. Taxidermistova milenka je především příběh o lásce, protože i ona je určitou formou posedlosti. A těch najdete v románu mnohem víc. Kniha by se dala označit za romanci, ale stále se jedná o romanci hororovou. Jinak by ani nevycházela u nakladatelství Golden Dog.

Taxidermistova milenka je na trhu od 4. dubna 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/taxidermistova-milenka/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy