Mezinárodní ceny Emmy 2020 budou rozdány v přímém přenosu, vyhrát může historicky poprvé i český seriál #martyisdead

Český seriál #martyisdead o kyberšikaně má šanci v pondělí 23. listopadu získat mezinárodní cenu Emmy, ve filmovém průmyslu známou jako „televizní Oscar“.


Mezinárodní akademie televizních umění a věd složená z 900 nezávislých porotců rozdává ceny nominovaným během slavnostního ceremoniálu každoročně v New Yorku. Zda historicky první nominovanýseriál z České republiky nakonec uspěje, mohou v přímém přenosu speciálně komentovaném českými moderátory sledovat tak v češtině i tuzemští diváci.

Předávání International Emmy Awards se letos poprvé kvůli pandemii koronaviru koná online. Ceremoniál osmačtyřicátého ročníku budou moct nominovaní a více než tisícovka tvůrců, producentů a distributorů, kteří se ho každoročně účastní v newyorském Hiltonu, sledovat na svých displejích a monitorech. Mezi tvůrci z nadnárodních společností typu Netflix i HBO se předávání cen na dálku zúčastní i česká delegace v čele s producenty Milanem Kuchynkou a Vratislavem Šlajerem. V New Yorku bude cenami v roli moderátora provázet americký herec Richard Kind. Pro české diváky budou přenos ze Spojených států amerických komentovat Luděk Staněk a Andrej Polák ve vysílání internetové televize Mall.tv, která je spolu se společností Bionaut a sdružením cz.nic spolutvůrcem seriálu nominovaného na toto prestižní ocenění.

Čeští diváci budou moct v tuzemském vysílání sledovat předávání Emmy v pondělí od 16.30 hodin. Přenos prestižního kláníbude vysílaný z pražského kina Přítomnost a potrvá hodinu a půl, prostřednictvím předtočených vstupů se jej zúčastní i tuzemské osobnosti typu Markéta Irglová jako česká držitelka Oscara či režisér David Ondříček, syn na Oscara dvakrát nominovaného kameramana Miroslava Ondříčka.

„Je skvělé, že český seriál takhle rezonuje v zahraničí. Není to jen náš úspěch, je to i historický úspěch pro Českou republiku. Máme navíc radost, že jde o žánrový seriál, kterých se u nás tolik nedělá. Snad tato prestižní česká nominace otevře cestu dalším podobným projektům,“ říkají producenti #martyisdead VratislavŠlajer a Milan Kuchynka.

Česky komentovaný přenos bude možné sledovat zde: https://www.mall.tv/martyisdead/ceskobojujeoemmy.

Osmidílný internetový thriller #martyisdead, nominovaný na mezinárodní cenu Emmy v kategorii krátkých seriálů, zachycuje odvrácenou stranu sociálních sítí a jejich fatální zásah do života dosud bezproblémového patnáctiletého Martina přezdívaného Marty. Natočil ho režisér Pavel Soukup podle scénáře Jaroslava T. Mišky a Jana Stehlíka. Hlavní roli ztvárnil Jakub Nemčok, dále hrají Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka nebo Andrej Polák. Nominace na Emmy, není jediným zahraničním úspěchem seriálu, který zpracovává vysoce aktuální tematiku internetové bezpečnosti. Na texaském Austin Film Festivalu získal cenu pro nejlepší digitální sérii a na Marseille Web Fest ocenění za nejlepší režii a scénář. Seriál získává i domácí ceny. Stal se nejlepším televizním a internetovým seriálem na Finále Plzeň z festivalu Serial Killersi loni odnesl cenu za nejlepší webseriál. Navíc Martyho smrtí příběh nekončí. Na jaře 2021 plánují tvůrci uvedení jeho volného pokračování nazvané #annaismissing.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.11.2020 11:43




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy