Ministerstvo vnitra vytipuje oblasti, kterých by se v případě schválení mohla týkat pracovní karanténa

Nejen policisté a hasiči, ale také např. zaměstnanci ve zdravotnictví, v dopravě nebo energetice.


Ministerstvo vnitra pro vládu vytipuje oblasti, jejichž fungování je klíčové zajistit i v případě převládnutí varianty omicron. 

Na základě diskuse na pondělním Ústředním krizovém štábu o možnosti zavedení pracovní karantény vytipuje Ministerstvo vnitra oblasti kritické infrastruktury a tzv. nezbytných dodávek, jejichž zaměstnanci by v případě nutnosti mohli do zaměstnání i při bezpříznakovém průběhu po pozitivním antigenním testu. O možnosti pracovní karantény bude rozhodovat vláda dle návrhu Ministerstva zdravotnictví.

„Vytipujeme a předložíme vládě oblasti, které jsou důležité pro zajištění základního chodu státu i v době větší a vážnější krize. Nebudeme definovat konkrétní profese, ale jde např. o oblasti zdravotnictví, dopravy, energetiky, vodního hospodářství nebo pohřebnictví,“ uvedl Vít Rakušan.

Seznam dle ministra vnitra v tuto chvíli není definitivní, stejně jako návrh na zavedení pracovní karantény ho posoudí vláda.

Aktuální čísla nemocných a hospitalizovaných zatím dle informací Ústředního krizového štábu umožňují zvládat řešení pandemie dle pandemického zákona. Počty policistů a hasičů, kteří jsou kvůli covidu v pracovní neschopnosti, jsou v jednotkách procent a činnost těchto sborů tak není nijak omezena.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy