Nová škola v Košířích je pro Prahu 5 priorita. Řešení je nadohled

V pátek 28. ledna v ranních hodinách schválilo zastupitelstvo hl. m. Prahy klíčovou směnu pozemků, která umožní výstavbu nové školy v Košířích. Vysněné řešení pro Prahu 5 se rodilo dlouho.


„Nová škola přímo na Cibuleckém kopci je pro nás dlouhodobě nejlepší řešení z několika možných. První zprávy z magistrátu nebyly příznivé, museli jsme zpracovat vlastní studii proveditelnosti a postupně velkou Prahu přesvědčit, že půjde o řešení, které bude prospěšné pro všechny zúčastněné strany. Pro rodiče a budoucí školáky v blízkém okolí v prvé řadě,“ říká starostka MČ Praha 5 Renáta Zajíčková.

Směna pozemků Prahy 5 s hlavním městem umožní výstavbu školní budovy na místě stávající školy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Ti naopak najdou útočiště v objektu, který vyroste na vedlejším pozemku Prahy 5, jež v současné době využívá ZŠ Nepomucká.

„Trvalo to poměrně dlouho a jednání byla náročná. Chtěl bych poděkovat radnímu pro oblast majetku na magistrátu, panu Chabrovi, který se na konečné dohodě významně podílel. Věřili jsme, že jde o ideální umístění nové budovy ZŠ a dopředu jsme udělali některé důležité kroky včetně přípravy studie stavby, takže další postup bude o to rychlejší,“ dodává místostarosta MČ Praha 5 Martin Damašek.

Místostarosta Damašek už také začátkem ledna jednal se zástupci speciální školy a magistrátu přímo na Cibuleckém kopci. Snahou Prahy 5 je nejen co nejrychleji začít stavět novou školní budovu, ale také vyjít maximálně vstříc právě potřebám speciální školy.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 07.02.2022 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy