Nové dětské hřiště inspirované přírodou

Vedení radnice Prahy 13 v pondělí spolu s dětmi z Mateřské školy Ke Koh-i-nooru symbolicky otevřelo na louce mezi ulicemi K Hájům a Za Mototechnou dětské hřiště.


Místo již vysloužilého dřevěného letadla na ní pro děti vyrostla salaš, kterou hlídají tři ovečky.

Na louce u lesa stálo několik let dřevěné letadlo, které bylo oblíbeným zastavením pro rodiny s dětmi i školní vycházky. Nicméně po mnoha letech užívání dosloužilo a městská část na stejném místě rozmístila nové herní prvky, tentokrát inspirované přírodou.

„S ohledem na místo jsme zvolili tématiku, která se na louku u lesíka skvěle hodí. Prolézačka symbolizuje salaš, před kterou dvě dřevěné ovečky hlídá i beran. Jednotlivá dětská hřiště v celé městské části průběžně obnovujeme a všude, kde je to možné, používáme přírodní materiály,“ informoval starosta Prahy 13 David Vodrážka.
„Původní dřevěné letadlo už bylo nutné z bezpečnostních důvodů odstranit. Každá venkovní instalace se přece jen časem opotřebuje. Dnes místo něj mají děti k dispozici multifunkční domeček s novou dopadovou plochou a „pasoucí se“ ovečky s beránkem, jež mohou při hraní využít. Jsem si jistá, že stejně jako na dalších hřištích v naší městské části i zde děti stráví čas plný zábavných her,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková.

Lucie Steinerová, tisková mluvčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.11.2021 09:40




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy