Praha 1 zprovoznila transparentní portál

Veškeré informace o hospodaření městské části, agendách, mapových aplikacích či aktuálních anebo připravovaných projektech Prahy 1 naleznou zájemci od nynějška na portálu „Transparentní 1“. Portál navíc občanům přináší naprosto jedinečnou funkci – kontrolu parkovacích oprávnění!


„Je to plná náhrada papírových kartiček za okny aut, která umožní operativnější kontrolu toho, zda auta parkující v našich ulicích k tomu mají oprávnění. Stačí na mobilu zvolit úsek, zadat registrační značku, ověřit, že nejste robot (captcha), a ihned zjistíte, zda dané auto má, či nemá platné parkovací oprávnění pro danou oblast,“ vysvětlil radní pro dopravu a IT Prahy 1 Richard Bureš.

Příprava portálu nebyla vůbec jednoduchá.

„Jeho spuštění předcházela důležitá konsolidace všech agend, nastavení datových skladů a zajištění bezpečnosti dat, abychom nedopadli jako některé městské části, které hackerský útok připravil o většinu dat,“ doplnil Richard Bureš a dodal, že vytvoření transparentního portálu bylo důležitou podmínkou pro následné odstartování už připravovaného Portálu občana.

Portál Transparentní 1 naleznete na adrese: http://transparentni.praha1.cz/.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy