Praha 2 chce pokračovat v pomoci podnikatelům

Radní Prahy 2 na jednání 22. 2. 2021 schválili další podporu podnikatelům a živnostníkům v nebytových prostorách městské části, na které dopadla krizová opatření vlády v souvislosti s nařízeným nouzovým stavem.


Konkrétně jde o slevu z nájmu, možnost uzavření splátkových kalendářů a neuplatnění sankčních poplatků k dlužnému nájemnému, a také míry inflace u smluv o nájmu nebytových prostor pro rok 2021.

Svým rozhodnutím radnice navázala na podpůrná opatření z loňského jara, kdy rozhodla o odkladu splátek nájemného bez penalizace z prodlení, o zrušení valorizace nájemného a o slevě z nájmu nebytových prostor ve správě MČ Praha 2 v celkovém souhrnu výše jednoho měsíčního nájmu.

„Reagujeme tak na přetrvávající situaci, kdy mnozí z našich podnikatelů a živnostníků stále ještě nemohou kvůli opatřením vlády provozovat svou živnost v našich nebytových prostorách a obracejí se na nás se žádostí o pomoc, neboť podpora ze strany státu jejich náklady spojené s užíváním nájmu nepokryje. Tato podpůrná opatření by jim mohla nelehký začátek letošního roku napomoci překlenout,“ uvedla starostka Jana Černochová.
„Pandemie koronaviru našim dvojkovým podnikatelům a živnostníkům zasadila opravdu těžkou ránu a proto jsme se rozhodli jim  stejně jako na jaře vyjít vstříc a podat pomocnou ruku. Doufáme, že jim naše pomoc přijde vhod, jsou totiž důležitou součástí naší ekonomiky, ale hlavně jsou to lidé, kteří vytváří hodnoty," uvedla místostarostka pro oblast podnikání Alexandra Udženija.
„V rámci pondělního jednání rady jsme odsouhlasili slevu z nájmu nebytových prostor ve výši 50 % za měsíc leden a 50 % za měsíc únor 2021. A to těm nájemcům, jejichž podnikatelská nebo jiná činnost provozovaná v nebytovém prostoru ve správě městské části byla v důsledku vládních opatření znemožněna. Těmto nájemcům umožníme i uzavírání splátkových kalendářů a nebudeme uplatňovat sankční poplatky k dlužnému nájemnému za období od 12. 3. 2020 do 30. 4. 2021. A konečně u letošních smluv o nájmu nebytových prostor nebudeme uplatňovat míru inflace za rok 2020,“ upřesnil místostarosta pro oblast správy majetku Michael Grundler.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.02.2021 09:41




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy