Praha 2 obdarovala hasiče a policisty

Radní Prahy 2 pro bezpečnost Michal Zuna předal 28.8.2023 ráno policistům Obvodního ředitelství policie Praha II bezdrátová sluchátka, videokamery do vozidel a detektory úniku plynu v hodnotě 80 tisíc korun.


Městská část Praha 2 tak pokračuje v každoroční podpoře bezpečnostních složek, kdy na věcné dary strážníkům, policistům a hasičům vyčlenila ze svého rozpočtu celkem 240 tisíc korun a dalších 350 tisíc korun pak na motivační odměny pro strážníky.

Během uplynulých dní si dar od městské části Praha 2 v hodnotě 80 tisíc korun převzali také hasiči ze stanice v Sokolské ulici. Získali tak další tréninkové náčiní do posilovny v podobě vzduchového trenažeru a také přenosné mantinely nezbytné pro trénink florbalu. Udržování dobré fyzické kondice totiž patří k základním předpokladům práce každého hasiče.

„Zajištění bezpečnosti považuji jako starosta za náš prvořadý úkol, což by samozřejmě bez úzké spolupráce se strážníky, policisty a hasiči nebylo možné. Tito lidé se každodenně potýkají s náročnými situacemi a při jejich řešení často nasazují zdraví i život. O to víc si proto zaslouží naše poděkování a maximální podporu, nejen morální, ale i finanční. Každoroční příspěvky z rozpočtu radnice na nákup techniky, vybavení služeben nebo doplnění služební výstroje považuji rozhodně za účelně vynaložené prostředky,“  říká starosta Prahy 2 Jan Korseska, který se už nyní těší, až v závěru roku hasičům, strážníkům a policistům za celoroční práci osobně poděkuje. Radnice Prahy 2 tak činí již pravidelně v reprezentativních prostorách Novoměstské radnice.
„Bezpečná městská část není samozřejmostí. Je to bezesporu výsledek dobře fungující spolupráce radnice a jednotlivých bezpečnostních složek, a samozřejmě zásluha každodenní nelehké práce policistů, strážníků a hasičů. Jako místostarosta pro oblast bezpečnosti si zároveň velice dobře uvědomuji, jak složité to v poslední době na pracovním trhu bezpečnostní sbory mají. Těžké je kvalitní a zkušené příslušníky nejen udržet, ale zároveň motivovat k nástupu ty nové. Pokračujeme proto v naší podpoře, přispíváme bezpečnostním složkám finančně, poskytujeme jim služební byty a snažíme se je maximálně podpořit i v oblasti náboru nových příslušníků,“ dodává radní pro oblast bezpečnosti Michal Zuna, který v příštích týdnech zamíří i za strážníky Obvodního ředitelství policie Praha 2.

Ti v letošním roce získají od radnice Prahy 2 zařízení a technologie pro noční vidění, které přispěje ke zkvalitnění jejich každodenního výkonu služby. 

Zdroj foto: Pixabay

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.08.2023 11:05




9 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy