Praha 2 pokračuje v modernizaci služeb úřadu, nově zprovoznila poplatkový automat a nabízí i virtuální prohlídku úřadu

Městská část Praha 2 zprovoznila v těchto dnech poplatkový automat a spustila virtuální prohlídku úřadu.


Znovu tak rozšířila portfolio služeb, které svým občanům nabízí. Ti mohou nově poplatky hradit hotovostí nebo kartou přímo ve vestibulu úřadu a nemusí tak na pokladnu. Virtuální prohlídka úřadu pak návštěvníkům usnadní orientaci v budově.

„Praha 2 je moderní městskou částí a jako taková je otevřená novým trendům a technologiím. Možnost virtuální prohlídky úřadu a aktuální zprovoznění poplatkového automatu tak považujeme za další důležitou součást modernizace veřejných služeb, kterou občané jistě ocení. Věřím, že mnozí z nich další způsob úhrady správních poplatků, pokut, nákladů řízení nebo parkovacích oprávnění uvítají,“ říká starosta Prahy 2 Jan Korseska.
„Pokračujeme tak v maximální snaze o podporu elektronizace veřejné správy a digitalizaci služeb. Už dnes si občané mohou z pohodlí domova vyřídit většinu záležitostí. K úhradě poplatků mohou využít elektronickou platební bránu, a k osobnímu jednání na úřad se objednat online v předem určený čas. Orientaci po úřadě samotném pak návštěvníkům usnadní další moderní prvek – virtuální prohlídka. Díky ní se už v budově neztratí. Jednotlivě propojené interaktivní odkazy je vždy spolehlivě navedou do těch správných dveří,“ přibližuje nové služby úřadu městské části jeho tajemník Michal Kopecký.

Praha 2, která v dubnu letošního roku spustila elektronickou platební bránu, se rozhodně řadí mezi moderní městské části. Dlouhodobě podporuje rozvoj moderních technologií. Je držitelem mnoha významných ocenění např. Město pro byznys desetiletí, Chytré město pro budoucnost, Přívětivý úřad, a je držitelem titulu Zlatý erb 2022 za nejlepší webové stránky městské části v Praze. Dalším významným oceněním, které Praha 2 získala, je ocenění v prestižní soutěži Českých 100 nejlepších, kdy jako jediná městská část v Praze uspěla v oborové kategorii Cestovní ruch a hotelnictví a umístila se mezi šesti nejlepšími firmami a společnostmi, které se zasadily o rozvoj cestovního ruchu.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy