Praha 2: Rádi pomůžeme nečekaně těhotným ženám

Městská část Praha 2 podporuje projekt „Nesoudíme. Pomáháme“.


Ten nabízí praktickou pomoc nečekaně těhotným ženám, které se cítí být nuceny k ukončení těhotenství i přesto, že by si rády dítě ponechaly. Projektu, jehož zřizovatelem je Hnutí Pro život ČR, udělila osobní záštitu Alexandra Udženija, místostarostka pro oblast sociální a zdravotnictví.

„Poradna Linky pomoci s celostátní působností, jež je součástí projektu ´Nesoudíme. Pomáháme´, sídlí již 15 let právě v našem městském obvodu. Teď chceme přispět nejen k lepší informovanosti o existenci pomoci nečekaně těhotným ženám, ale i dalšími konkrétními kroky, které právě připravujeme," uvedla místostarostka Alexandra Udženija.

Půjde o různé formy pomoci či úlev, které městská část Praha 2 může nečekaně těhotným ženám nabídnout podle jejich aktuálních potřeb.

Projekt již nyní nabízí různé formy pomoci především těm nečekaně těhotným ženám a jejich rodinám, které se obávají přivést dítě na svět kvůli ekonomickým či sociálním obtížím, zvláště v této nelehké době: „Středně příjmové rodiny, které nečekaně počaly dítě, podporujeme při výpadku příjmů například až ročním hrazením hypotéky. Sociálně slabším rodinám nebo osamělým těhotným ženám pomáháme jak finančně, tak i při zvládání různých životních situací například sociálně právním poradenstvím," popisuje Jaroslava Trajerová, vedoucí projektu "Nesoudíme. Pomáháme". Nutí-li partner ženu k potratu, nebo k němu již došlo, jsou konzultantky poradny připraveny i na obyčejné lidské doprovázení. A to na bezplatném telefonním čísle 800 108 000 nebo na e-mailu poradna@linkapomoci.cz. Cílem je doprovodit klientky ke stabilizaci vztahů a situace v rodině.

Místostarostka Alexandra Udženija dodává: „Dlouhodobě pomáháme potřebným, kde se dá. K tomu samozřejmě potřebujeme odpovídající provázanost systému sociálních služeb. Projekt ´Nesoudíme. Pomáháme´ do tohoto celku patří. Jednou z našich hlavních priorit je i zlepšení demografické skladby obyvatel Prahy 2 prostřednictvím podpory spokojených rodin s dětmi. Rádi pomáháme i všem ostatním neziskovým organizacím, které doplňují komplexní nabídku služeb pro rodiny s dětmi v Praze 2.”

Bližší informace: http://nesoudimepomahame.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.03.2021 09:48




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy