Praha 7 obsadila 2. místo v soutěži o nejpřívětivější úřad

Sedmička získala stříbrnou medaili mezi pražskými městskými částmi v soutěži Přívětivý úřad, kterou již sedmým rokem pořádá Ministerstvo vnitra.


Cílem tohoto projektu je mapovat a hodnotit otevřenost a vstřícnost úřadů vůči občanům. Praha 7 tak navázala na sérii úspěšných umístění v této soutěži, kterou loni dokonce vyhrála.

„Říká se, že obhájit titul bývá nejtěžší. I když jsme tentokrát nedosáhli na první příčku, velice si vážím toho, že se již třetím rokem v konkurenci ostatních pražských městských částí držíme na medailových pozicích. Otevřenost a vstřícnost úřadů považuji za nesmírně důležitou. Obzvláště v dnešní době dramatického zdražování a nejistoty se snažíme dělat maximum pro to, aby občané věděli, že jsme tu pro ně a že se na nás v obtížných životních situacích mohou vždy obrátit. Moc děkuji všem pracovníkům radnice za jejich skvělý přístup ke každodenní práci a pomoci našim občanům,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Soutěž Přívětivý úřad si klade za cíl podporovat a motivovat veřejnou správu v poskytování co nejvíce efektivních, kvalitních a moderních služeb. Hodnocení jednotlivých měst a obcí je postaveno na komplexním posuzování přístupu radnic k výkonu své agendy a péči o občany. Přes sedmdesát kritérií hodnotí přístupnost a otevřenost úřadu, komunikaci s veřejností, digitalizaci služeb, realizaci kroků ke zvýšení udržitelnosti či zapojování občanů do věcí veřejných.

Praha 7 v této soutěži v roce 2020 obsadila 3. místo a v roce 2021 v ní zvítězila. 

Letošního sedmého ročníku soutěže Přívětivý úřad se zúčastnilo 125 obcí a městských částí Prahy s rozšířenou působností. Slavnostní předávání cen se uskutečnilo 7. září 2022 v pražském Muzeu Policie České republiky. V rámci soutěže byla také vydána publikace příkladů dobré praxe. Více informací naleznete na webu soutěže.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy