Praha 7 pomáhá v boji s klíněnkou

Máte ve svém vnitrobloku či předzahrádce kaštan napadený klíněnkou jírovcovou?


Praha 7 v letošním roce opět připravila pytle na sběr listí, které si mohou zájemci vyzvednout na radnici městské části a v informačním centru Milady Horákové 2. Ve spolupráci s Pražskými službami je zajištěn také odvoz a likvidace listí. To vše zcela zdarma.

Klíněnka jírovcová je asi čtyři milimetry velký motýlek, jehož housenky žijí na kaštanech a zanechávají za sebou závěje nahnědlého listí.  

„Jediná obrana je spadané listí shrabat a odvézt do spalovny, jinak klíněnka přezimuje a příští rok se vrátí v ještě větší míře. Snažíme se lidem v Praze 7 v boji s tímto nepříjemným škůdcem pomáhat. Mohou si na úřadě a v infocentru zdarma vyzvednout speciálně označené pytle a zajistili jsme také jejich odvoz,“ uvedl radní Prahy 7 Jiří Knitl.

Pytle si zájemci mohou vyzvednout v recepci na radnici Prahy 7 (U Průhonu 38) a v informačním centru (Milady Horákové 2). Po naplnění napadeným listím je pak mohou nechat u nádob na komunální odpad, o jejich odvoz se postará spol. Pražské služby. Jedná se o placenou službu, kterou Praha 7 zajistila pro občany městské části zdarma. Občané, kteří mají zaplacené vyvážení popelnic z domu či vnitrobloku, mohou pytle nechávat vedle nádob a nemusí s nimi až na chodník.

V případě jakýchkoli problémů s vývozem se lze obracet na callcentrum spol. Pražské služby, tel.: 284 091 888.   

Upozorňujeme zájemce, že si mohou vyzvednout pouze omezený počet pytlů na jednu osobu (max. 5 ks), abychom mohli pomoci všem, kteří je potřebují.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy