Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda se zúčastnil poklepání základního kamene polyfunkční budovy a jednal na radnici Prahy 14

Další městskou částí, kterou primátor Bohuslav Svoboda navštívil, se ve středu stala Praha 14. V rámci jednání na radnici se řešilo hned několik častých témat, diskuze se týkala například zajištění bezpečnosti, parkovacích míst nebo kapacit na školách.


Primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda se na začátek své návštěvy Prahy 14 zúčastnil slavnostního poklepání na základní kámen polyfunkční budovy, která se již od loňského podzimu staví v blízkosti stanice metra Černý Most. Dokončení projektu se předpokládá v prosinci 2025. „Polyfunkční budova a další podobné stavby mění pozitivně podobu čtvrti, která tím přestává být „pouze“ sídlištěm, jako tomu bylo u Černého Mostu v minulosti. A jsem rád, že tu chystají i další projekty,“ uvedl primátor Bohuslav Svoboda. Následovala návštěva Úřadu městské části Praha 14, kde se konalo jednání za účasti starosty Jiřího Zajace a dalších představitelů radnice. Mluvilo se o pestré škále témat od pořádání trhů přes nedostatek parkovacích míst a kapacit škol po důležité téma bezpečnosti v ulicích, a to jak v souvislosti s uživateli návykových látek, tak i lidí bez domova. V oblasti hromadné dopravy se poté řešilo téma možného prodloužení tramvajové trati z Hloubětína. Po jednání na radnici následovala krátká prohlídka stavby Domova pro seniory Bojčenkova a volnočasového centra H55 v Hloubětíně, kde primátor návštěvu této městské části završil. „Návštěva vedení města je pro každou městskou část vždy velkou událostí. Moc si vážíme toho, že si pan primátor našel čas nejen na účast na zahájení stavby Polyfunkční budovy na Černém Mostě, ale i na prohlídku městské části. Udržování dobrých, konstruktivních vztahů s čelnými představiteli města je pro Prahu 14 zásadní. Mimo jiné i z hlediska získávání finanční podpory projektů, které jsou důležité pro smysluplný rozvoj našeho území,“ řekl starosta Prahy 14 Jiří Zajac. Bohuslav Svoboda po svém návratu do funkce primátora přislíbil návštěvu všech městských částí a pomoc s řešením jejich problémů. Příští týden by měly následovat návštěvy městských částí Dolní Měcholupy a Praha 13.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy