Primátor vyzval společnosti s majetkovým podílem Prahy k nastavení co nejlepších podmínek pro klienty zkrachovalého dodavatele energií

Společnosti s majetkovým podílem hlavního města Prahy Pražská energetika (PRE) a Pražská plynárenská (PPas) dočasně zajišťují dodávky elektřiny a plynu v režimu dodavatele poslední instance bývalým zákazníkům Bohemia Energy, která 13. října oznámila, že ukončuje svoji činnost. Primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib oslovil ředitele těchto společností a vyzval je, aby se této skupině zákazníků snažili zajistit co nejvhodnější podmínky pro dlouhodobý odběr energií a plynu.


„Po nedávném krachu dodavatele energií bylo v první řadě nutné zajistit, aby nikdo v hlavním městě nezůstal bez elektřiny nebo plynu. Od doby, kdy si pražské klienty převzali tzv. dodavatelé poslední instance (PPas a PRE), běží šestiměsíční lhůta. V té by měli lidé uzavřít novou smlouvu u libovolného dodavatele (tedy včetně společnosti, ke které se nyní dostali). Apeloval jsem na dodavatele v působnosti hlavního města, aby těmto zákazníkům vyšli co nejvíce vstříc a nabídli jim vhodné podmínky. Vážím si toho, že tuto mou výzvu berou vážně,” říká primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib. „Společnosti působící jako dodavatelé energií na území hlavního města Prahy se od začátku krize staví k zákazníkům s maximální možnou mírou nasazení. Společnou spolupráci i s dalšími městskými společnostmi jsme pomáhali posílit obsluhu jejich call center i zákaznického centra tak, aby bylo možné zvládnout a obsloužit množství nových zákazníků. Obě společnosti, PRE i Pražská plynárenská, mají více než 100letou tradici v dodávkách plynu i elektřiny. Jsou garantem poctivého a seriózního partnera pro všechny zákazníky a s dodávkami plynu i elektřiny nikoho ve štychu nenechají. V rámci možností současné situace na trhu se snaží nabídnout co nejlepší podmínky,” říká radní pro oblast majetku Jan Chabr. „Chci každého ujistit, že PRE nikoho nenechá bez elektřiny,“ uvádí Pavel Elis předseda představenstva Pražské energetiky, a. s., a pokračuje: „Všechny klienty bývalé Bohemia Energy obsluhujeme od 14. října letošního roku v režimu dodavatele poslední instance.  Urychleně jsme však pro ně připravili nabídku na standardní produkt PRE PROUD START s nižší cenou a nabízíme ho všem našim zákazníkům. Na našich webových stránkách www.pre.cz máme také základní informace i jednoduchou cestu, jak nový produkt objednat a přejít z režimu dodavatele poslední instance. V řádu týdnů chystáme i další akční nabídky, protože stojíme o všechny zákazníky a chceme jim nabídnout výhodné podmínky a možnost volby vhodného produktu včetně všech energetických služeb od PRE.“ „Rádi přivítáme všechny odběratele končící Bohemia Energy, kterým nyní v režimu dodavatele poslední instance zajišťujeme dodávku plynu, mezi našimi stálými zákazníky.  Jsem velmi rád, že již několik tisíc z nich se za poměrně krátkou dobu našimi zákazníky stalo a s dalšími o tom intenzivně jednáme. Oproti režimu dodavatele poslední instance jim nabízíme nejen výrazně výhodnější podmínky z hlediska cen i záloh, ale jako bonus i asistenční služby řešící případné závady a havárie v jejich domácnosti zdarma,“ dodává Martin Pacovský, předseda představenstva Pražské plynárenské, a.s.  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy