Pronásledování motorky

Pražským policistům ujížděl řidič na motorce, který byl pod vlivem alkoholu i drog. Navíc měl vyslovený platný zákaz řízení.


Ve středu večer si policisté z oddělení hlídkové služby z Prahy I. povšimli ve Veleslavínské ulici v Praze 6 černého motocyklu, který se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy řidič zjistil, že má v zádech policejní hlídku, znervózněl, několikrát se za ní otočil a začal kličkovat. V Evropské ulici policisté na služebním vozidle rozsvítili majáky, na které řidič ihned reagoval a zajel k parkovišti. Tam vysadil spolujezdkyni a následně zabral za plyn a začal policistům ujíždět. Policisté z jedničkové „oháesky“ ihned informovali ostatní hlídky v terénu o pronásledování a podali jim podrobný popis jak řidiče, tak motocyklu. Řidič ujížděl přes parkoviště do ulice Generála Píky, kde najel na chodník a v uličce pro pěší, která vedla do Buštěhradské ulice, se kolegům ztratil z dohledu.  Po několika minutách se ale podařilo motocykl najít na schodech poblíž Buštěhradské ulice. Ve stejný čas „péjáci“ v Dělostřelecké ulici v Praze 6 zahledli muže uvedeného popisu, jak se krčí za zaparkovanými auty. Ten, když je spatřil, snažil se před nimi ještě utéct. Na výzvy k zastavení nereagoval a tak ho po pár metrech dostihli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali.
Následně na místo přijeli i policisté z jedničkové „oháesky“, kteří jednoznačně potvrdili, že se jedná o řidiče, kterého pár minut předtím pronásledovali. Následně se k tomu přiznal i samotný řidič. Policisté v popelnici nalezli také motorkářskou helmu, kterou si tam řidič schoval. Lustrací na místě bylo zjištěno, že sedmačtyřicetiletý muž má vyslovený platný zákaz řízení a to do roku 2026. Kolegové u něj provedli dechovou zkoušku, kdy byla naměřena hodnota 0,7 promile alkoholu v dechu. Test na drogy měl řidič rovněž pozitivní a navíc policistům sdělil, že si před jízdou dal pervitin.
Vzhledem k těmto zjištěným skutečnostem byl muž omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu. V současné chvíli je muž podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.


por. Mgr. Violeta Siřišťová
7. 5. 2021 Související dokumenty fotky
Velikost souboru:520,7 KB / formát JPG fotky
Velikost souboru:709,1 KB / formát JPG fotky
Velikost souboru:613,5 KB / formát JPG fotky
Velikost souboru:579,0 KB / formát JPG Pronásledování motorkáře Praha 5.5.2021 Dejvice.mp4
Velikost souboru:94,7 MB / formát MP4


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy