Radní Prahy 2 se shodli na programových zásadách pro příští čtyři roky

V pondělí 23. ledna 2023 schválili radní Prahy 2 na svém řádném jednání programové prohlášení pro období 2022–2026.


Strategický dokument určuje směr, jakým se městská část bude v příštích čtyřech letech ubírat, a pokrývá všechny oblasti rozvoje Prahy 2. Hlavními prioritami jsou odpovědná správa a hospodárnost.

Programové prohlášení je odrazem shody politických subjektů SPOLEČNĚ PRO Prahu 2 (ODS a TOP 09) a ANO 2011, vyjádřené již dříve v koaliční smlouvě. Radniční koalice se v něm zavazuje pokračovat v odpovědné správě a rozvoji městské části tak, aby byla stále příjemným a bezpečným místem pro život všech občanů a aby se rozvíjela s respektem k tradicím i s otevřeností k novým trendům.

„Dlouhodobé vyrovnané hospodaření patří mezi základní priority naší rady.  Nepřipustíme žádný způsob zadlužování, zvlášť v této nelehké době. Rozpočty a plány zdaňované činnosti proto budeme připravovat zodpovědně a dbát budeme i na efektivitu vynaložených finančních prostředků. V tomto ohledu budeme plánovat takové investice, které si jako městská část můžeme dovolit a které budou pro život občanů přínosem. Je tak dost dobře možné, že budeme muset některé z dlouhodobě plánovaných projektů odložit,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Mezi hlavní priority Rady městské části Praha 2 patří hospodárnost a rozpočtová odpovědnost v dlouhodobém výhledu, moderní a otevřená správa, efektivní správa majetku a stabilizace rezidentů, stejně jako řešení v oblastech dopravy, bezpečnosti, životního prostředí a využití veřejného prostoru. Tam, kde je to nutné z hlediska kompetencí, bude rada usilovat o úzkou součinnost s hl. m. Prahou a s ostatními městskými částmi.

Kompletní znění Programového prohlášení Rady MČ Praha 2 na období 2022-2026 je zveřejněno na webu MČ Praha 2:

https://www.praha2.cz/programove-prohlaseni-rady-mc-praha-2-na-obdobi-2022-2026/d-114502/p1=28091

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy