Regionální kola středoškolské soutěže Navrhni projekt ukázala zájem studentů o aktuální témata

Do jubilejního 10. ročníku populární soutěže přihlásili studenti celkem 78 projektů.


Jejich autoři se včera utkali ve třech regionálních kolech, kde v online prostředí změřili své projektové dovednosti a také prezentační schopnosti. Do celostátního finále, které se uskuteční v dubnu na Ministerstvu pro místní rozvoj, nakonec porota vyslala celkem 8 týmů.

„V letošním ročníku se sešla opravdu pestrá paleta projektů z rozličných oblastí. Jakožto organizátory nás těší, že studenti ve svých návrzích řeší velmi aktuální témata, jako je budoucnost měst a jejich propojení s přírodou, hospodárnost v oblasti stravování nebo revitalizace brownfieldů,“ uvedla Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů.

Soutěž Navrhni projekt je otevřena studentům všech středních škol po celé republice. Až čtyřčlenné týmy ve spolupráci s učitelem mají za úkol vytvořit fiktivní projektovou žádost, kterou by bylo možné podpořit z prostředků fondů EU. Pokud jejich projekt postoupí, dostanou šanci představit jej odborný porotcům. Úspěch soutěže, kterou ministerstvo letos pořádá již desátým rokem, a kvalitu zpracovaných návrhů dokazuje i fakt, že některé se již podařilo uskutečnit. Mezi realizované projekty z předchozích ročníků patří například Aktivní park pro seniory ve Stříbře, mobilní aplikace Interaktivní Šumava pro každého nebo přeshraniční projekt Dětská univerzita Trojzemí.

V regionálních porotách zasedli zástupci ministerstva spolu s odborníky z Centra pro regionální rozvoj. Devět postupujících týmů se utká ve finále, které se uskuteční 21. dubna na Ministerstvu pro místní rozvoj.

Projekty, které postoupily do celostátního kola naleznete na stránce Navrhni projekt.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy