Renovace ve školách a školkách Prahy 13 jsou v plném proudu

Na prázdninové měsíce naplánovala městská část Praha 13 ve svých školských zařízeních opravy a rekonstrukce za více než 6,5 milionu korun.


Malování již probíhá v mateřské škole Běhounkova 2300 a od příštího týdne se nové výmalby dočkají také interiéry mateřinky Havaj, Mezi Školami 2482 a mateřské školy U Bobříka, Podpěrova 1880. Začátkem srpna se malíři přesunou i do školky Barvička, Klausova 2449. V základní škole Mládí již jsou již strženy staré umělohmotné krytiny a děti i pedagogové se tak mohou těšit na nové podlahy.

„Jako každý rok ředitelé a ředitelky spolu se správcovskou firmou vytipovali opravy a renovace v jednotlivých budovách již před prázdninami. Jde o práce, které je nejvhodnější provést v době, kdy ve školách nejsou děti. Ve velké většině se jedná o rozsáhlejší výmalby učeben a chodeb v jednotlivých budovách a další potřebné úpravy,“ zdůraznil starosta městské části Praha 13 David Vodrážka.
„Během léta dojde také na výměnu opotřebovaných podlahových krytin v základních školách a nalepení koberců v mateřských školách. Tam, kde je to třeba, přibudou nová svítidla, v několika školkách se uskuteční také výměna oken. Všechny práce jsme plánovali spolu s vedením jednotlivých škol a školek tak, aby co nejvíce vyhovovaly jejich potřebám,“ připomněla místostarostka Marcela Plesníková.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy