Retro Brdský motoráček: Cestujte v čase s vlakem ze 60. let z Prahy do ?Dobříše

Brdský motoráček nabízí nostalgickou jízdu historickým vlakem z šedesátých let z Prahy do malebného Dobříše. Vlak spojuje hlavní město s vrcholky Hřebenů a nabízí krásné scenérie během cesty. Přeprava kol je možná, což umožňuje objevovat okolní turistické trasy a cyklostezky.


Řadě cestovatelů jistě připomíná Brdský motoráček sladkou nostalgie z dob minulých. Tento historický vlak láká zejména milovníky železnice a toho času, kdy vlaky ještě jezdily osobními vozy Bix, které byly tvořeny elegantními vozy ze šedesátých let. Tažené variantně motorovým vozem řady M 262.0 „Kredenc“ a případně motorovým vozem řady M 286.1 'krokodýl', nabízí Brdský motoráček fascinující jízdu plnou zážitků a krásných scenérií.

Linka Brdský motoráček je oblíbeným spojením nejen mezi místními obyvateli, ale i turisty, jelikož spojuje hlavní město Prahu s vrcholky Hřebenů a konečnou stanicí je malebné městečko Dobříš v malebném okolí Brd. Pokud tedy hledáte klidný výlet mimo ruch velkoměsta, je tento vlak jako stvořený právě pro vás.

Jízda Brdským motoráčkem začíná na Praze hlavním nádraží a pokračuje přes Vršovice, Kačerov a Braník. Trasa vlaku prochází údolím Vltavy, přičemž vrcholí překonáním řeky Vltavy na ocelovém mostě u Skochovic. Následně trať odbočuje v Měchenicích do údolí Bojovského potoka a pokračuje proti proudu až do Mníšku pod Brdy. Celá jízda nabízí nádherné pohledy na okolní krajinu a poskytuje příležitost objevovat skryté kouzlo české přírody.

Jednou z hlavních předností Brdského motoráčku je možnost přepravy jízdních kol. Přeprava je umožněna uvnitř vlaku pro maximálně pět kol, což dává cestujícím skvělou příležitost prozkoumat nejenokolní krajinu na dvou kolech, ale také prozkoumat četné turistické trasy a cyklostezky v okolí Brd.

Vlak z pražského hlavního nádraží odjíždí v sobotu v 7:55 a v Dobříši je v 9:23. Pro zpáteční cestu pak můžete nastoupit v Dobříši ve 13:19 a v Praze byste měli být zpět v 14:50. Brdský motoráček tak představuje ideální volbu pro jednodenní výlet, který si jistě zamilujete.


ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy