Volnočasový areál Jammertal postoupil do finále prestižní soutěže STAVBA ROKU 2023

Volnočasový areál pod Nuselským mostem, který slouží široké veřejnosti od srpna loňského roku, má unikátní příležitost získat ocenění v rámci prestižní soutěžní přehlídky STAVBA ROKU 2023.


Areál obstál v konkurenci 110 přihlášených projektů a dostal se do užší nominace nejlepších 38 tuzemských staveb.

„Z této zprávy mám opravdu velkou radost. Ocenění odborné poroty je důležitou zpětnou vazbou nejen pro architektonickou společnost LOXIA, která areál projektovala, ale i pro nás jako pro zadavatele zakázky. Vybudováním nového volnočasového areálu došlo k oživení této části parku a Jammertal se zařadil mezi nejvyhledávanější místa Prahy 2. Oblíbený je díky skateparku zejména mezi mládeží. Ale na své si zde přijde každý, dospělí hrají pétanque, cvičí jógu nebo grilují, a děti se vyřádí u vodního prvku. Během teplých letních dní a večerů trhala návštěvnost parku opravdu rekordy,“ říká starosta Prahy 2 Jan Korseska.

Volnočasový areál Jammertal nabízí širokou škálu volnočasových aktivit pro všechny věkové skupiny obyvatel. Nachází se zde ovál s umělou trávou pro cvičení jógy nebo kompenzační cvičení seniorů, hřiště na pétanque, pingpongový stůl a nechybí ani interaktivní vodní prvek pro děti, který je zvlášť vítaný při letních teplotách. Své příznivce si našel i oválný skatepark, který slouží nejen profesionálům, ale i k výuce začátečníků. V zimě se pak ovál promění v kluziště, které hojně využívají i děti z blízkých základních škol. Je to zkrátka místo pro aktivní trávení volného času a setkávání s rodinou či přáteli. Nechybí zde ani občerstvení nebo půjčovna grilů.

Udělení a představení prestižních titulů Stavba roku patří mezi nejvýznamnější události v oblasti stavitelství a architektury v České republice. Pořadatelem soutěže je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. 

Vítěznou stavbu roku vybírá již tradičně porota složená z odborníků. Slavnostní galavečer k vyhlášení výsledků 31. ročníku soutěžní přehlídky Stavba roku 2023 se uskuteční ve 25. října 2023 v Betlémské kapli v Praze.

Bližší informace o nominované stavbě volnočasového areálu Jammertal zde: https://www.stavbaroku.cz/printDetail.do?Dispatch=ShowDetail&siid=2487&coid=118.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy