Vydávala se za vnučku poškozené

Doprovodila devětaosmdesátiletou seniorku na poštu pro důchod a poté k ní až domů. Po její návštěvě již seniorka důchod neměla. Pomůžete nám prosím s pátráním?


Devětaosmdesátiletá seniorka šla na poštu na Rajské Zahradě pro svůj důchod, kde se k ní během cesty připojila dosud neznámá žena, která se vydávala za její vnučku. Z pošty poškozenou doprovodila až k ní domů a pod záminkou žízně se k seniorce vloudila do bytu v Zelenečské ulici v Praze 9. Po jejím odchodu seniorka zjistila, že ji zmizel důchod. Poškozená šla věc ohlásit na policejní služebnu, ale vzhledem k tomu, že má špatný zrak, nepamatovala si, jak vypadal její ženský doprovod. Policisté šetřením zajistili kamerové záznamy, na kterých je žena, po které v souvislosti s tímto případem pátráme, vidět. Pokud ji na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohla zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Policisté celý případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Senioři představují v současnosti pro vědu o zločinu zajímavou skupinu. Stále však platí, že senioři jsou mnohem častěji obětí než pachateli trestných činů.  Kriminalita na seniorech je zvláště nefér především z obecného morálního úsudku. Senioři by měli mít vždy na paměti, že by do svých domovů neměli vpouštět žádné cizí osoby. Více preventivních rad ??https://1url.cz/Prdbn. Týká  se zejména : podvodů u domovních dveří okrádání starých žen na ulici organizovaných prodejních  výletů  kapesních krádeží a krádeží na osobách prodej zboží na ulici apod. Pachatelé zneužívají laciných triků, lákají seniory k uzavírání pochybných kupních smluv, zneužívají pocitů osamocenosti, naivity a důvěřivosti starších lidí - seniorů, emotivních období jako jsou Vánoce, Velikonoce apod.
Z pohledu společnosti lze trestné činy , které zneužívají zranitelnosti a bezmoci stáří, hodnotit jako výrazný sociálně patologický jev. Doporučujeme seniorům: Nedůvěřujte neznámým lidem! Nikoho cizího nevpouštějte do svého bytu! Nebuďte důvěřiví ani k různým podomním prodejcům! Nepodléhejte vidině snadného zbohatnutí – výhra v loterii, zdánlivě levné zboží! Buďte opatrní, nevěřte každému kdo Vás požádá o peníze! Nesvěřujte cizím osobám své úspory! Ověřte si informace od cizí osoby, byť by byly velmi lákavé a sebereálnější! Poraďte se s nejbližšími, než dáte peníze člověku, který od vás žádá peněžní „pomoc“! por. Mgr. Violeta Siřišťová – 2. 12. 2022 Související dokumenty patrani seniorka.mp4
Velikost souboru:93,1 MB / formát MP4


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy