Vyšla další ze série knih H2O - Záhada zlaté slzy

Může být život na planetě ve tvaru žloutkového věnečku? Dokážou kachny způsobit státní převrat? Kdo vynalezl kosmickou loď na parní pohon?


O tom všem se dočtete v nové knížce s názvem H2O a záhada zlaté slzy. V názvu a vzorci vody H2O jsou ukryti hlavní hrdinové knihy – Hugo, Hubert a Ofélie. V pořadí již čtvrtou knížku uvedl 12. listopadu do života spolu s autory herec Jiří Lábus, který ji v audioverzi propůjčil svůj hlas.

Hubert, Hugo a Ofélie najdou v tajné komnatě Zlatou slzu, ztracený vynález barokního alchymisty Vejcoloupa. S pomocí Zlaté slzy se vydají na cestu do vesmíru, kde objeví planetu rotizemi ve tvaru žloutkového věnečku. Ještě před nimi se však na Protizemi dostal arcipadouch profesor Vulpes, který tu zavedl tuhou diktaturu smíchu. Naši tři kamarádi to dotáhnou až na popraviště, ale nakonec všechno dobře dopadne.

Knihu opět vytvořila osvědčená autorská dvojice spisovatel Petr Stančík a výtvarnice Galina Miklínová.

Čtenáři se mohou těšit na létající dodávku s basetím čumákem, nové rejdy starého dobrého zlosyna profesora Vulpese i šikovné packy mluvícího kuňáka Kuneše.

Napínavá sci-fi plná vtipu, zajímavostí a obrázků vychází s podporou společností Pražské vodovody a kanalizace a Veolia Česká republika. Je vhodná pro čtenáře od 9 do 15 let, ale bavit bude i rodiče.

Předchozí díly získaly ocenění Zlatá stuha 2018 v kategorii beletrie pro děti a vydány byly ve Španělsku, ve Slovinsku nebo v Chorvatsku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy