Z nového Fondu bude Prazdroj celoročně podporovat místní spolky a prospěšné aktivity v okolí pivovarů

Plzeňský Prazdroj zjednodušuje podobu grantových aktivit, kterými podporuje prospěšné projekty v okolí svých pivovarů v Plzni, Velkých Popovicích a Nošovicích.


Dosavadní tři regionální programy slučuje do nově vzniklého Fondu Plzeňského Prazdroje. Ten bude místní spolky a iniciativy podporovat vícekrát do roka, díky čemuž bude schopen reagovat na aktuální dění v regionech. Celkem Prazdroj letos prospěšné projekty podpoří částkou 1,6 milionu korun, tedy stejnou jako v loňském roce.

Tři grantové programy známé pod názvy Prazdroj lidem, Kozel lidem a Radegast lidem se od letošního roku spojily do Fondu Plzeňského Prazdroje.

„Mění se název, ale obsah zůstává stejný. Chceme i nadále pomáhat rozvíjet místa v blízkém okolí našich pivovarů. Podporujeme proto širokou škálu nápadů od ekologických projektů přes projekty podporující obnovu turistických zajímavostí až po volnočasové aktivity a komunitní akce, které oživují veřejný prostor,“ říká Monika Krejčí, která má v Prazdroji na starosti podporu komunit.

Nově budou komise rozhodující o přidělení grantů nejlepším přihlášeným projektům zasedat v jednotlivých pivovarech až třikrát ročně, dosud se granty udělovaly jen jednou do roka.

„To nám umožní pružně reagovat na aktuální projekty spolků a aktivit. Dostaneme se s nimi do užšího kontaktu, budeme znát jejich náměty a společně hledat optimální řešení,“ dodává Monika Krejčí.

Zjednoduší se i celé hodnoticí řízení. O tom, který projekt Prazdroj podpoří, nově rozhoduje tříčlenný tým hodnotitelů vždy pod vedením manažera daného pivovaru, který zná dobře svůj region.

Prazdroj také zintenzivní spolupráci s městy a obcemi v okolí svých pivovarů.

„To nám umožní nacházet projekty, které mají dlouhodobější charakter a přinesou obcím výraznější pozitivní změny. Zároveň chceme mít jistotu, že projekty zapadnou do územního plánování a mohly by tak potenciálně využít i podpory měst a obcí,“ přibližuje Monika Krejčí.

Letošní žádosti o granty mohou spolky a iniciativy z Plzně, Velkých Popovic, Petříkova a okolí a z Nošovic, Frýdku Místku a z oblasti Moravskoslezských Beskyd přihlašovat v prvním termínu do 21. srpna, druhý letošní termín bude mít uzávěrku 13. listopadu. Přihlášky lze podávat přes web Plzeňského Prazdroj: https://www.prazdroj.cz/odpovednost/podpora-komunit.

Navštivte pivní lázně, kde budete mít piva až po krk, doslova!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 27.07.2023 14:38




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy